This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Den Haag Diversen Hotspots

Souvenir Café The Dutch in Den Haag

16 april 2019

Souvenir café The Dutch in Den Haag heeft een geweldig concept. De naam verklapt al. Het is zowel een winkel voor mooie souvenirs en gifts als een café waar je terecht kan voor een kop koffie of thee met iets lekkers. The Dutch heeft een aantal heerlijke Nederlandse en Haagse lekkernijen waar je een keuze uit kan maken.

Souvenir Café The Dutch

Het souvenir café The Dutch is gevestigd in het Hofkwartier. Dit gebied is het historische centrum van Den Haag rondom het paleis Noordeinde.  Het souvenir café ligt ook op een ideale locatie waar veel hotels zijn. The Dutch wordt zowel door toeristen als de lokale bewoners en expats bezocht.

Speciaal huisgemaakte Haagse specialiteiten

Wanneer je het souvenir café The Dutch binnen loopt, dan wordt je hartelijk verwelkomd door de eigenaresse Catelijne. Haar souvenir café bestaat uit café en souvenir winkel. In het café kan je een keuze maken uit een aantal huisgemaakte taarten en gebakjes. Deze zijn gemaakt door de eigenaresse zelf. Wat dacht je van de heerlijke Haagse specialiteiten zoals ‘Arretjes cake (Haagse brownie cake) en Haagse Hopjes boterkoek (Haagse koffie karamel cake). Een aanrader trouwens. Probeer ook de Hollandse appeltaart, citroen-speculaaskoekjes taart, tosti’s en meer.

 

Haagse zoetigheden

Haagse hopjes boterkoek en Arretjes cake

 

Een uitgebreide assortiment van souvenirs en gifts

Helemaal achterin de ruimte kan je het mega grote houten decor van een grachtenpand zien. Het grachtenpand die we kennen in steden zoals Amsterdam en Den Haag. Dit houten decor is duidelijk de blikvanger van de winkel. Daar staan een uitgebreide collectie van souvenirs en gifts, die door kleine lokale ondernemers zijn gemaakt. Denk maar aan handgemaakte unieke artikelen zoals vazen, kasten, verlichting en meer. Zelfs schilderijen en posters die aan de muur hangen kan je kopen. Verder zijn er ook heerlijke Nederlandse en Haagse zoetigheden verkrijgbaar. Het souvenir café verkoopt ook producten van hun eigen label The Dutch.

 

Souvenirs bij The Dutch

Uitgebreide assortiment aan souvenirs

 

Souvenir zoals muurart 10 euro biljet

Vroeger voor de euro periode betaalden de mensen met een biljet van 10 gulden. Het is nu te koop als art voor aan de muur.

Een verkooppunt voor producten van lokale ondernemers

Verder is The Dutch een verkooppunt voor pindakaas van Pindakaaswinkel maar ook voor andere lokale ondernemers. Bijvoorbeeld Eiber bier en Kompaan waarbij hun biermerken in het assortiment van The Dutch worden opgenomen. Ga zeker een kijkje nemen bij The Dutch als je benieuwd bent welke producten van lokale ondernemers er nog meer staan.

Fietsverhuur

Daarnaast verhuurt het souvenir café mooie witte fietsen met een Delfts blauw patroon. Je kan een fietstocht maken door de prachtige Den Haag en omgeving voor een hele dag voor maar 12,50 euro. En bij elk extra dag dat je een fiets huurt, komt er 7,50 euro erbij. Wanneer je langer dan een week een fiets huurt, dan krijg je een dag gratis erbij. Voordat je een fiets kan huren, moet je natuurlijk eerst een borg betalen.

Fietsverhuur bij souvenir cafe

De mogelijkheid om fiets te huren

 

Het is zeker de moeite waard om het souvenir café The Dutch te bezoeken.

Locatie: Heulstraat 13 in Den Haag

Facebookpagina: Souvenir cafe The Dutch

    Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No connected account.

    Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.