Instagram

Follow Me!

Hotspots

Strandtent Xiringuito voor de Mediterraanse gerechten

19 juni 2019

Strandtent Xiringuito ligt aan het strand van Scheveningen. Je kan daar terecht voor de Mediterraanse gerechten. En wat ook leuk is het ontbijt voor 2 personen, die ik mag weggeven. Dus lees verder over Xiringuito en de winactie (gesloten, winnares is bekend).

De strandtent Xiringuito

Achtergrond

Na meer dan 10 jaar strandclub Doen, was het voor de eigenaren weer tijd voor iets nieuws. Ze besloten namelijk voor een complete verandering van de strandtent in de Mediterraanse stijl te gaan.

De naam Xiringuito

Bij een nieuwe strandtent hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. De eigenaren kozen voor de naam Xiringuito. Deze naam betekent namelijk in het Catalaans voor ‘strandtent’. Wat ze juist erg uniek en passend vonden bij de nieuwe identiteit van hun strandtent.

Ik kan me trouwens heel goed voorstellen, dat het lastig is om de naam Xiringuito op de juiste manier uit te spreken. Daarom vermeld ik deze link van de site voor jou, zodat je weet wat de juiste uitspraak van Xiringuito is -> https://nl.forvo.com/word/xiringuito/ .

Mijn ervaring met de strandtent Xiringuito

Vanaf de boulevard van Scheveningen kan je de strandtent Xiringuito aan het strand zien. Daar maakte ik kennis met de groep, het personeel en de mede-eigenaar Tjebbe Oyevaar. Hij vertelde ons uitgebreid over zijn strandtent, maar ook over het nieuwe menu. Xiringuito had van tevoren al een aantal favoriete gerechten uit het nieuwe menu voor ons gekozen. Terwijl het eten door de kok werd bereid, keek ik nieuwsgierig rond.

mosselen gerecht

Chefs mosselen

Het interieur

De strandtent ziet er van binnen ruim uit met hier en daar grote groene planten en woonaccessoires. Het straalt daardoor rust uit en voelt zelfs huiselijk aan. De grote ramen zijn ideaal. Ten eerste schijnt het daglicht via de grote ramen naar binnen, zodat de ruimte goed verlicht wordt. Ten tweede heb je mooi uitzicht op het strand en de zee. Verder heeft Xiringuito een aparte loungehoek met een open haard, waar je lekker kan relaxen. En er is ook een open keuken, zodat je de koks aan het werk kan zien. Als laatste is er een buitenterras voor de zonaanbidders.

Open haard

Open haard

De Mediterraanse gerechten

Zodra het eten klaar was werden we geroepen om aan tafel te komen zitten. De verschillende kleine gerechten werden namelijk op tafel gezet door de bediening. Doordat het tapas shared dining is, is het de bedoeling dat we met z’n allen het eten delen. Wil je weten wat ik lekker vond? Bekijk dan de foto’s met de gerechten. Deze gerechten vond ik echt heerlijk.

Iberico tonato bij strandtent Xiringuito

Iberico tonato met Iberico lende, tonijnsaus en tonijn

Garnalenkroketjes

Garnalenkroketjes (zoutenbier) met Hollandse garnalen en ravigotte saus

Mediterraanse lunch bij strandtent Xiringuito

Mediterraanse lunch

strandtent Xiringuito

Groep bloggers gezellig lunchen

Bloemkool risotto

Bloemkool risotto met champignons, doperwten en manchego kaas

Mediterraanse gerecht

Ceviche met verse heilbot en avocado

Mediterraanse gerecht

Burrata met prosciuto di San Daniele met uienmarmelade

Mosselen gerecht

Chefs mosselen

avocado salade

Avocado salade met gegrilde mais en geroosterde paprika met zoete citroendressing

Voor meer info over Xiringuito: http://www.xiringuito.nl/

Winactie ontbijt voor 2 personen (gesloten)

Wil je ook kennismaken met het eten van de strandtent Xiringuito, doen dan mee met de winactie: ontbijt voor 2 personen. Hoe kan je meedoen?

via Instagram:

 1. volg zowel mij @Marilyn_Amaterasu en @Xiringuitonl
 2. Like posting winactie en tag in reactie met wie jij samen ontbijt wilt eten.

via Facebook:

 1. Like pagina’s @Marilyn_Amaterasu_World en @Xiringuito
 2. Like posting winactie en tag in reactie de persoon met wie jij een ontbijt wilt eten.

Mocht je geen Instagram of Facebook hebben:

 1. Like blogartikel
 2. vermeld in een reactie waarom je graag een ontbijt voor 2 personen wilt winnen en met wie zou je willen gaan.

Deelname t/m vrijdag 28 juni 2019. Veel succes!

Dank je wel voor de uitnodiging Mariska http://marvelousz.com/en Xiringuito http://www.xiringuito.nl/voor de gastvrijheid

 • Reply
  berna
  22 juni 2019 at 4:20 pm

  Wat een mega toffe winactie! Ik maak graag kans op dit ontbijt & zou het met alle liefde delen met mijn lieve mama. Zij is er onwijs voor mij geweest de afgelopen tijd en heeft mij op mijn slechtst meegemaakt. Inmiddels gaat het een stuk beter en dat wil ik graag ook met haar delen. Ik wens dat zij ook deel uitmaakt van de mooiere momenten in mijn leven; oftewel hoe beter te bedanken voor haar steun dan met een prachtig ontbijtje in het mooie Scheveningen?

Leave a Reply

Instagram

Follow Me!