Ga terug

Causa limeña met tonijn en avocado

Een heerlijke authentieke Peruaanse Causa limeña tonijn volgens recept van Proef Peru.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Keuken Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Kookring om een torentje te maken
  • snijplank en snijmes
  • mooi bord om erop te serveren

Ingrediënten
  

  • 6-8 kruimige aardappelen geschild
  • 2-3 eetlepels aji amarillo pasta Proef Peru aji amarillo pasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels verse limoensap ( 3 limoenen )
  • 320 gram tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 kleine fijn gesnipperde rode ui
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 2 avocado's
  • 2 kleine tomaten
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • 1 gekookt ei in plakjes (optioneel)

Instructies
 

Basis: aardappel puree

  • Kook de aardappelen 20 minuten in ruim water met zout. Zodra ze helemaal zacht zijn. Dan haal je de pan met de gekookte aardappelen van het vuur af.
  • Je gaat eerst het water uit de pan met aardappelen afgieten. Daarna doe je de gekookte aardappelen in een grote kom. Je gaat met de stamper de aardappelen super fijn en glad stampen. Dus er mogen geen stukjes aardappelen meer te zien zijn.
  • Doe er de olijfolie, aji amarillo, verse limoensap en zout erbij. Vermeng deze ingrediënten goed met elkaar.

Vulling: tonijn salade

  • Snijd de 2 tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en het harde groene stukje. Daarna snijd je de parten in reepjes en vervolgens weer in kleine blokjes.
  • Doe de tomaat blokjes samen met de uitgelekte tonijn, fijn gesnipperde ui en mayonaise in een kom en meng ze goed. Vervolgens breng je ze op smaak met zout en peper.

Causa limeña torentje met tonijn salade en avocado

  • Je hebt de basis en vulling gemaakt. En nu gaan we met behulp van een kookring een torentje maken. Hier kan je zelf heerlijk creatief in zijn.
  • Zet de kookring op het midden van een bord. Je doet eerst een laagje aardappelpuree. Het moet glad en gelijkmatig zijn. Daarna plakjes avocado bovenop de aardappelpuree. Bovenop de avocado doe je een laag tonijnsalade en tot slot weer een aardappelpuree.
  • Trek vervolgens de kookring voorzichtig omhoog en versier met extra reepjes tomaat, plakjes gekookt ei of avocado of beiden. Eet smakelijk!
Trefwoord avocado, causa limena, tonijn