Ga terug

Causa limeña vegan (olijven, rode ui, tomaat en avocado)

Een heerlijke Peruaanse Causa limeña vegan volgens recept van Proef Peru.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Keuken Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookring voor het maken van een torentje
  • mooi bord
  • snijplank en snijmes

Ingrediënten
  

  • 6-8 kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
  • 2-3 eetlepels Proef Peru aji amarillo pasta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 kleine rode ui
  • 2-3 eetlepels vegan mayonaise of soja yoghurt
  • 2 avocado's
  • 2 kleine tomaten
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • 1 gekookt ei in plakjes (optioneel als decoratie)
  • 1 takje koriander of peterselie (optioneel als decoratie)

Instructies
 

Basis: aardappel puree

  • Kook de kruimige aardappelen 20 minuten in ruim water met zout totdat ze helemaal zacht zijn. Daarna haal je de pan met de gekookte aardappelen van het vuur af.
  • Je gaat als eerste het water uit de pan met aardappelen afgieten. De gekookte aardappelen doe je in een grote kom. Daarna ga je met de stamper de aardappelen super fijn en glad stampen. Er mogen namelijk geen stukjes aardappelen meer te zien zijn.
  • Tenslotte doe je olijfolie, aji amarillo, verse limoensap en zout erbij. Vermeng deze ingrediënten goed met elkaar. We gaan de aardappelpuree gebruiken als basis.

Vulling: olijven, tomaten, rode ui met avocado

  • Eerst ga je olijven, rode ui en tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Daarna ga je ze vermengen met vegan mayonnaise of soya yoghurt. Mocht je nog aji amarillo pasta hebben, dan kan je ook nog erbij doen. Verder ga je nog naar smaak zout en witte peper toevoegen.

Causa limeña torentje maken

  • Je gaat een kookring gebruiken om een torentje te maken. In het midden van de bord leg je een kookring op. Je gaat als eerste een laagje aardappelpuree erin doen. Daarna een laagje avocado plakjes gevolgd door een laagje olijven, rode ui en tomaten en vervolgens eindig je weer met een aardappel puree laag.
  • Tenslotte ga je de bovenkant versieren met extra tomaten reepjes of koriander of plakjes ei of avocado. Eet smakelijk!
Trefwoord avocado, causa limena, vegan, vegetarische