Ga terug

Pizza belegd met sla, kipshoarma en gegrilde groenten

Pizza in een moderne fusion versie. We maken gebruik van de vegan pizza bodem van Magioni. Ze hebben 3 smaken: courgette, paprika en bloemkool. Elk pizza bodem bevat 35 procent meer groenten. Lees verder voor recept.
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 courgette pizza bodems Ik maak gebruik van Magioni pizza bodem courgette. Er zitten twee pizza bodems in een verpakking.
  • 1 courgette
  • 1 rode punt paprika
  • 300 gram kip shoarma vlees kant-en-klaar gemarineerd kip shoarma vlees om te bakken of kippendij filet zelf marineren met shoarma kruiden
  • 6 blaadjes sla Sla mix of ijsbergsla (frisser en knapperig van smaak)
  • 4 stuks radijsjes
  • 1 stengel bosuitjes
  • knoflook mayonaise (aioli)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak ik maak gebruik van Himalaya zout maar je kan natuurlijk ook gewoon zout gebruiken.
  • chayenne peper naar smaak
  • 1 rode ui

Instructies
 

Pizza met sla, kipshoarma en gegrilde groenten

  • Was de sla of ijsberg sla en dep ze droog met keukenpapier. De bosuitjes snij je in dunne ringetjes en de radijsjes in dunne plakken. Snijd ook de rode ui in dikke ringen. De courgette was je schoon en snijd ze verticaal in dunne plakken. Je kan een mandoline groentesnijder gebruiken of gewoon een schiller. Daarna was je de rode puntpaprika schoon en verwijder de zaadlijst. De rode puntpaprika snijd je verticaal in 4 stukken.
  • In een grote kom doe je 3 eetlepels olijfolie, zout en chayenne peper naar smaak en dan ga je goed vermengen. Vervolgens doe je de gesneden plakken courgette en puntpaprika en vermeng ze goed zodat ze aan beide zijden bedekt zijn met olijfolie mix.
  • Pizza bodems besmeer je met knoflook mayonaise (aioli) en doe je 5 minuten in de oven.
  • In de tussentijd zet je de wokpan op het vuur en doe 2 eetlepels olijf olie en ga de rode ui samen met kipshoarma vlees bakken totdat ze gaar van binnen zijn maar niet droogbakken.
  • Zet ook een grill pan op het vuur en grill de courgette en rode puntpaprika 1 minuut om en om. De gegrilde groenten leg je op een bord met keukenpapier.
  • Na 5 minuten haal je de pizza bodems uit de oven en dan ga je ze als eerste beleggen met ijsberg sla, bovenop de gebakken kipshoarma vlees en de rest van de ingrediĆ«nten. De knoflook mayonaise doe je over de belegde pizza. Eet smakelijk!