Als eerste ga ik de frambozen in de vriezer doen. De frambozen is makkelijker te verkruimelen in bevroren vorm.
Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven op 160 graden en elektrische oven op 180 graden. Hoe herken je een heteluchtoven? als er een knop is met icoontje ventilator).
Vet een bakblik van 25 cm in. Ik gebruik zelf een bakspray hiervoor. De bakspray is heel makkelijk in gebruik en geen geklieder meer met boter of olie. Bekleed daarna de ingevette bakblik met bakpapier. Op die manier blijft de bakpapier goed zitten en je krijgt de gebakken bananenbrood ook makkelijk weer eruit.
Meng de witte basterdsuiker met de roomboter en klopt deze goed door elkaar met een handmixer. Voeg de eieren een voor een toe en meng deze goed met elkaar.
Doe de amandelmelk en vanille-extract erbij en roer deze door. Voeg de zelfrijzende bakmeel en snufje zout toe en klop deze met een handmixer totdat ze goed vermengd zijn.
Prak de 3 bananen met een vork fijn of pureer ze in een blender. Voeg de geprakte/gepureerde bananen in je beslag en vermeng deze goed door. Als laatste doe je de verkruimelde pecan noten en fijngehakte chocolade erbij.
Giet het beslag in de bakblik. Je hebt nog een banaan over voor de bovenkant. Halveer de banaan in de lengte en doe de bolle kant op de bovenkant. Doe ook de pecan noten in zijn geheel en ook de verkruimelde bevroren frambozen, chocolade op de bovenkant van de bananenbrood.
Als de bovenkant gedaan is, dan doe je de bakblik in voorverwarmde oven en bak dit voor ongeveer 50 - 65 minuten. Check na 50 minuten de bananenbrood met een houten prikker. Als het niet droog uitkomt, dan na 10 minuten weer controleren. Zodra houten prikker droog uitkomt, dan is jouw bananenbrood klaar.
Optioneel, kan je bij het serveren slagroom en ijsbolletje bij je bananenbrood doen. Eet smakelijk!