Ga terug

Bagel croissant met brie en rode vruchtenjam

Porties 6

Equipment

  • 1 Donutplaat van 6 stuks
  • 1 kwastje dit is bedoeld voor eigeel

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik croissant 6 stuks van Danerolles
  • 1 pot rode vruchtenjam van Bonne Maman
  • 1 pak brie
  • 15 gram rucola of rucola slamelange
  • 18 stuks pecan noten
  • paar takjes bieslook
  • 2-3 stuks eetbare gele en/of oranje bloemblaadjes Je mag dit natuurlijk ook weglaten
  • 1 ei

Instructies
 

  • Als eerste oven voorverwarmen. Haal het croissant blik uit de koelkast. Vet de donut bakplaat van 6 stuks in. Ik gebruik zelf een bakspray. Heel handig in gebruik en geen geknoei.
  • Haal het croissant deeg uit de verpakking en rol ze uit. Je verdeelt het croissant deeg over de 6 donut vormen. Druk het croissant deeg goed aan zodat het gelijkmatig verdeeld wordt. Met een kwastje doe je eigeel erop.
    Snijd de bieslook takjes in korte stukjes en verdeel ze bovenop het croissant deeg van elk donut vorm. Mocht je eetbare bloemen gebruiken, dan doe je op dezelfde manier als de gesneden bieslook stukjes.
  • De gevulde donut bakplaat doe je in de voorverwarmde oven op 180 graden en je laat 15 - 20 minuten bakken. Als de croissant bagels gebakken zijn, dan haal je ze uit de oven om ze af te laten koelen.
  • Zodra ze afgekoeld zijn dan snijd je de bagels horizontaal door midden. Begin eerst met de rucola of rucola slamelange. Daarna de plakken brie erop. Vervolgens voeg je de rode vruchten jam en de pecan noten toe. Je doet de bagel deksel erop en dan vul je het gat van de bagel vol met rode vruchtenjam. Als decoratie doe je de 3e pecan noot op de rode jam. Doe dit bij alle bagels. Eet smakelijk!