Ga terug

Appelroosjes met kaneel en abrikozenjam

Porties 6

Equipment

  • 1 muffinvorm plaat van 6 stuks
  • 1 vel witte bakpapier

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik Cinnamon Swirl van Danerolles (inclusief zakje kaneelsuiker)
  • 1 zakje Abricot Intense van Bonne Maman
  • 2 stuks rode appels
  • 1/2 citroen
  • 25 gram boter
  • 1 spuitbus slagroom (optioneel)
  • ijsbolletje (optioneel)
  • poedersuiker (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • 1 bakpapier blijven vouwen totdat de afmetingen 4 x 4 cm zijn en knip vervolgens deze afmetingen met een schaar uit. Leg deze bakpapier formaten van 4 x 4 cm apart weg.
  • Spoel de 2 rode appels schoon en halveer ze. Verwijder het steeltje en het klokhuis van elk gehalveerde appel . Snijd de gehalveerde appel in plakjes van 1 mm dik. Doe de appelplakjes in een kom met een scheutje citroen en meng ze voorzichtig. Citroen zorgt ervoor dat de appelplakjes niet bruin worden. Zet de kom met de appelplakjes in de magnetron voor 3 - 4 minuten. Haal de kom daarna uit en laat de appelplakjes nog in de verhitte kom zitten.
  • Open het blik Cinnamon Swirl van Danerolles. Tevens zit er een zakje kaneelsuiker bij. Open het zakje kaneelsuiker. Zet een pannetje op het vuur. Doe 25 gram boter samen met de kaneelsuiker in het pannetje. Laat deze smelten en meng ze goed. Daarna zet je de warmtebron uit. Haal het deeg uit het blik en rol ze uit. Besmeer met een kwastje de gesmolten kaneel suiker boter gelijkmatig over het deeg.
  • Eenmaal besmeerd, ga je het deeg verticaal in 3 gelijke delen snijden. Snij van elk deel deeg horizontaal door midden. Je krijgt dan 6 lange repen deeg.
  • Open het zakje "Abricot Intense" van Bonne Maman. Knijp de inhoud van het fruitzakje in de lengte over 6 deegrepen.
  • Leg een rij appelplakjes in de lengte op de reep van het deeg. Zorg dat de plakjes appel met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen. Vouw de onderste helft van de reep deeg naar boven over de appelplakjes heen. Rol vervolgens de reep met appel tot een roosje. Doe de bakpapier formaat van 4 x 4 cm onder het appelroosje en zet het vervolgens netjes in de muffin vorm van de bakplaat. Dit doe je ook hetzelfde bij de andere 5 deegrepen.
  • De bakplaat met de appelroosjes zet je in het midden van de oven op 190 graden en laat je ze 20 -25 minuten gaar worden.
  • Als ze klaar zijn, dan haal je ze uit de oven. Laat iets afkoelen voor serveren.
    Combinatie tips: Doe poedersuiker op de appelroosje of een toefje suiker en/of een bolletje ijs erbij. Eet smakelijk!