Ga terug

Pallini Limonzero en Torres surf en turf mini burgers

Keuken Italiaans
Porties 6

Equipment

  • 1 bakkwastje
  • 1 mini hamburger bakvorm

Ingrediënten
  

Mini surf en turf burgers

  • een scheutje Torres Natureo sparkling de-alcoholised semi-seco
  • 220 gram verse zalm vega variant: vega zalm
  • 50 gram ontbijtspek (bacon) vega variant: vega spek
  • 6 mini sesam hamburgerbroodjes
  • 2 rode ui
  • 1 ei
  • 2 el Panko Japanse broodkruim
  • 2 tl mosterd
  • 25 gram mesclun sla (slamix van jonge bladgroente
  • 5 takjes vers fijngehakte dille
  • 150 gram geraspte oude kaas voor kaaskletskoppen vega variant: geraspte vega kaas
  • 6 stuks zongedroogde tomaatjes in olie
  • 6 stuks kerstomaatjes
  • 6 stuks cocktailprikkertjes van bamboe
  • 50 gram gezouten roomboter
  • witte peper
  • cayenne peper
  • zout

Limonzero basilicum mayo

  • 80 gram basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml limonzero van Pallini
  • 50 ml olijfolie
  • een snufje zout naar smaak
  • een snufje witte peper naar smaak

Instructies
 

Limonzero basilicum mayo

  • Doe in een blender basilicum, knoflook, zout, witte peper, limonzero van Pallini en olijfolie. Daarna ga je ze fijnmalen in een blender.
  • Als ze fijngemalen zijn, dan haal je ze uit de blender en doe je ze in een kom. Voeg mayo toe en dan ga je ze goed mengen met de fijngemalen ingrediënten. De limonzero basilicum mayo zet je vervolgens in de koeling.

Mini surf en turf burgers

  • Doe 220 gram verse zalm in een keukenmachine en maal deze tussen fijn en grof. Dus het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Vervolgens doe je de gemalen zalm in een kom. Voeg in de kom ook een halve fijn gesnipperde rode ui, 1 ei, 2 eetlepels Panko broodkruim, een beetje zout en witte peper, snufje Cayenne peper en paar takjes fijngesneden dille. Daarna ga je de gemalen zalm met de ingrediënten goed mengen. Verdeel de zalmgehakt in 6 mooie burgers of maak gebruik van een mini hamburger bakvorm.
  • Bestrijk met een kwastje elke zalmburger lichtjes met olijfolie aan beide kanten. Doe boter in de pan. Bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 3 a 4 minuten goudbruin. Keer geregeld de burgers om.
  • Als de zalmburgers goudbruin van kleur zijn dan bestrijk je vervolgens elke zalmburger eerst lichtjes met mosterd aan de bovenkant. Bak het 1 a 2 minuten. Doe dit ook hetzelfde met de onderkant van de burger. Dus ook lichtjes bestrijken met mosterd en 1 a 2 minuten bakken. Zet het vuur laag maar blijf de burgers bewegen. Als ze goed gebakken zijn dan kan je ze op een bord leggen en apart wegzetten.
  • In een andere pan bak je ondertussen ontbijtspek tot ze krokant zijn. Zet de uitgebakken ontbijtspek apart op een bord. Snijd de andere helft van de rode ui in ringen en bak deze in de pan waar je het ontbijtspek hebt gebakken. Voeg een scheutje Torres bubbels toe in de pan. Zet het vuur op middelhoog en bak de uitjes totdat ze er glazig uitzien. Daarna zet je het vuur uit.
  • Voorverwarm de oven op 180 graden. Doe de minibroodjes erin en laat ze 4 minuten bakken.
  • In de tussentijd ga je van de 150 gram geraspte oude kaas 6 hoopjes van maken. Als hulpmiddel kan je de mini hamburger bakvorm gebruiken. Vul bij alle 6 rondjes van de bakvorm een laagje geraspte kaas erin en dan gelijkmatig in de rondte verdelen. Zet de mini hamburger bakvorm met de geraspte kaas in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat ze 4 minuten bakken. Na de 4 minuten haal je de bakvorm uit de oven en laat je ze afkoelen. Als de bakvorm met de kaaskletskoppen afgekoeld zijn, dan haal je ze voorzichtig uit de bakvorm.
  • Nu gaan we het broodje bouwen. Halveer eerst het broodje horizontaal. Doe op de onderste helft klein beetje mesclun sla erop, dan de zalmburger samen met de gebakken rode uitjes, uitgebakken spek en een zongedroogde tomaatje. Daarna smeer je op de binnenzijde van de bovenste helft van het broodje de limonzero basilicum mayo royaal op. Doe de besmeerde bovenkant van het broodje bovenop de rest.
  • Vervolgens ga je het rode kerstomaatje doorprikken met een cocktailprikkertje en duw je het naar boven zodat je ruimte hebt om de kaaskletskop ook door te prikken. Doe dit wel voorzichtig omdat de kaaskletskop kapot kan gaan. Als laatste ga je het gevulde cocktailprikkertje met het kerstomaatje en de kaaskletskop in het midden van de bovenste helft van het broodje insteken naar beneden zodat het rechtop blijft staan. Je kan het decoreren met een eetbare bloem. Eet smakelijk!