Ga terug

Rode bieten veggiepasta salade

Rode bieten veggiepasta salade is een heerlijke vegetarische salade bij elk gelegenheid. Je kan de salade lauw wam eten maar ook koud. De rode bieten veggiepasta van het merk Wholy Greens is een pasta dat uit 50 procent groenten bestaat. Er zit 3 x zoveel vezels in, proteĆÆnerijk en 15 procent minder koolhydraten.
Het eten heb ik bereid in mijn mooie pannenset van het merk Edenberg. De kleuren van de 15-delige pannenset zijn dieprood en zwart. Edenberg heeft een prachtige collectie met verschillende soorten pannenset en andere producten. Ben je benieuwd naar hun collectie? Ga dan naar hun site Edenberg en ontvang 15 procent korting op hun assortiment met de actiecode "Marilyn15".
Gang Salade
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram rode veggiepasta van Wholy Greens Je mag natuurlijk ook andere soorten pasta gebruiken.
  • 100 gram Blauwe schimmelkaas
  • 4 rode kleine uien
  • 3 ons wilde spinazie Wilde spinazie heeft wat meer nootachtige smaak dan een gewone spinazie. Ik koop wilde spinazie op de Haagse markt maar mocht je het nergens vinden. Dan kan je ook de gewone spinazie gebruiken.
  • 2 dl witte of rode wijn Dit is bedoeld voor het inkoken van saus.
  • 150 gram pitloos druiven
  • 3 gemiddeld peren (niet te rijp) Peren moeten niet te rijp zijn want ze moeten nog gegrild worden.
  • 1 grote aubergine 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 100 gram pecan noten
  • een scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Begin eerst met de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte in aantal gelijke delen. Doe dit ook hetzelfde met de peren. Daarna smeer je ze daarna aan beide kanten van de aubergine plakken en die van de peren.
  • Zet de grillpan op het vuur. Zodra de pan heet genoeg is, dan leg je de plakken aubergine en peren erop. Laat ze 6 minuten liggen zodat je mooie donkere streepjes op de plakken krijgt. Daarna keer je de plakken om en laat ze 6 minuten grillen.
  • Ga alvast de pitloze druiven in partjes of plakjes snijden. De wilde spinazie ga je wassen en je verwijdert de onderste klein gedeelte. Daarna snijd je de stengels in delen van 2 tot 3 cm. Je legt ze apart. De bladeren van spinazie snijd je grof om ze pas aan het eind van de bereiding van de pasta salade toe te voegen. De spinazie zal door de hitte van pasta salade gaan slinken.
  • De pecan noten ga je in kleine stukjes hakken. De blauwe schimmelkaas ga je alvast verbrokkelen in een kom. De rode uien ga je in partjes of in schijven snijden.
  • Doe een scheutje olie in de pan en bak de gesneden uien totdat ze glazig zijn. Blus ze vervolgens af met wijn. Dat kan rode of witte wijn zijn. Als het beetje ingekookt is dan zie je de wijn en de uien wat stroperig worden. Dan is het gegaard en zet je het vuur laag. Doe de gehakte pecan noten en de gesneden spinazie stengels erbij, zodat ze ook mee kunnen garen.
  • In de tussentijd ga je de pasta koken. Zorg ervoor dat het beetje al dente is (dus net gaar), zodat je ze straks nog in de saus verder kan laten garen.
  • Als de pasta een beetje al dente is, dan voeg je ze toe in de pan met de rode uien wijnsaus. Doe de gegrilde aubergine, gegrilde peren, gesneden druiven, grof gesneden spinazie bladeren en de blauwe schimmelkaas erbij. Ga ze door elkaar husselen en roer ook af en toe. Laat de pasta salade garen totdat de pasta alle smaken heeft ingetrokken en gaar is.
  • De pasta salade kan je zowel warm als koud eten. Verdeel de pasta salade over 2 borden en eet smakelijk!.
Trefwoord aubergine, blauwe schimmelkaas, druiven, Edenberg, pecan noten, peren, salade, veggiepasta, Wholy Greens, wijn, wilde spinazie