Ga terug

Paulami's Mango Lassi

Keuken Indiaas
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kop volle yoghurt ( gewone, voor veganvariant: soja- of kokosyoghurt )
  • 1 kop gehakte overrijpe mango ( of bevroren mango gehakte mango of een kop van mango pulp uit blik )
  • 1/4 kop water of melk ( gewone melk, vegan variant: water of soja- of noten- of kokos- rijstmelk )
  • 4 theelepels suiker of honing, min of meer naar smaak ( gewone suiker, vegan variant: biologische suiker )
  • 1 halve theelepel kardemom of 1 draadje saffraan
  • 3-4 gehakte pistachenoten voor garnering
  • 3-6 ijsblokjes (bij warm weer)

Instructies
 

  • Doe mango, yoghurt, water of melk, suiker of honing, kardemom, saffraan in een blender en mix gedurende 2 minuten voor een smoothie variant. Daarna in de koeling voor een uur.
  • Als je meer een milkshake variant wilt hebben, en bij warm weer dan voeg je ook ijs toe in de blender. Je kan er ook voor kiezen om Mango Lassi in plaats van ijs in de blender ook deze uit te schenken in een glas met ijsblokjes.
  • Bestrooi halve theelepel gemalen kardemom en gehakte pistaches over de Mango Lassi.
  • Mango Lassi kan tot maximaal 24 uur bewaard worden in de koelkast. Geniet van de heerlijke Mango Lassi