Verwijder de kopjes en de schillen van de sjalotten. Snijd ze vervolgens in parten. Schil de gember en snijd ze in stukken. Verwijder de droge stelen van sereh ook wel het citroengras. Houd de droge stelen wel apart. Deze worden later nog gebruikt. Snijd het zachtere deel van sereh (citroengras) in grove stukken.
Doe de sjalotten, gember, sereh, knoflook, cashewnoten, rode kidneybonen, kurkuma, komijn, kaneel, korianderzaad gemalen, chili, kruidnagel in de keukenmachine en pureer alles tot een pasta.
Open de blik en doe de jackfruit in een zeef. Spoel ze af onder stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de jackfruit grof in de lengte.
Verhit de olie in een pan of wokpan. Bak de rendang pasta 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte jackfruit toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg ook de kokosmelk, de ketjap manis, het water en de droge stelen van sereh toe. Laat met de deksel op de pan 45 minuten gaar stoven. In de tussentijd kan je beginnen met de bereiding van de doperwten flensjes.
Na 45 minuten gaar stoven doe je de volgende stappen. Neem de deksel van de pan af en laat nog 15 minuten inkoken. Verwijder sereh stengels. Breng rendang op smaak met zout.