Recepten Vegan Vegetarisch

Doperwten flensje met vegan rendang jackfruit

6 november 2023

Doperwten flensje met vegan rendang jackfruit. Het is een lekker smaakvol en verfrissende gerecht. Ik heb voor dit gerecht de doperwten en kidneybonen van Servero gebruikt. Servero heeft een nieuw assortiment aan groentenpotten en peulvruchtenblikken op de markt gebracht. Zo puur en dicht bij de natuur. Je kan erop vertrouwen dat de ingrediënten 100 procent natuurlijk zijn. Dit betekent dat je gezond en verantwoord kan eten. Mijn gerecht bestaat uit doperwten flensje met vegan rendang jackfruit, rode kool zoetzuur, sla en komkommerplakjes. Ben je benieuwd naar het recept, lees dan verder.

Doperwten flensje met vegan rendang jackfruit

Nieuw assortiment van Servero

Servero heeft zijn assortiment uitgebreid met groentenpotten en peulvruchtenblikken. Deze zijn doperwten en wortelen, rode biet, doperwten, gebroken sperziebonen, kikkererwten, kidneybonen, zwarte bonen, witte bonen en Hollandse bruine bonen. Al deze producten bestaan uit 100 procent natuurlijke ingrediënten. Dus geen toevoeging van zout en suiker, maar ook geen andere geur-, kleur- en smaakstoffen. Hoe geweldig is dat!

Vegan rendang jackfruit

Ik heb gekozen voor een vegan variant rendang en dat is met jackfruit. De rode kidneybonen van Servero heb ik gebruikt voor rendang pasta. Ik vind dat de kidneybonen een volle maar ook een lichtzoete smaak heeft en dat vind ik goed passen bij rendang.

Gestoomde doperwten flensje

Het doperwten flensje is gestoomd op de Chinese wijze. Je kan daarvoor een stoompan gebruiken of een hoge pan met een vergiet zoals ik dat heb gedaan. Het werkt perfect!. Hoe kan je de flensjes warm houden zonder dat ze uitdrogen? Je kan de oven voorverwarmen op 50 graden celcius (boven – en onderwarmte). Doe een papieren vel tussen de flensjes zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Dek de flensjes geheel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze gaan uitdrogen. Leg ze vervolgens in de oven om ze warm te houden. Het doperwten flensje kan je als een soort wrap gebruiken maar ook als een loempia.

Rode kool zoetzuur, sla en komkommerplakjes

Wat ook bij het gerecht past is de zoetzure rode kool slierten. Je proeft namelijk de knapperigheid van de rauwe rode kool maar ook de zoetzure smaak van de rijstazijn. De sla en de komkommerplakjes zorgen voor dat frisheid bij het gerecht. Probeer het gerecht uit. Ga naar mijn recept voor het doperwten flensje met vegan rendang jackfruit.

Meer info over groentenpotten en peulvruchtenblikken van Servero, ga naar de website (klik –>) Servero .

Doperwten flensje met vegan rendang en rode kidneybonen

Porties 2 personen

Equipment

  • 1 stoompan alternatief: grote vergiet en een hoge pan
  • 1 keukenmachine of mixer
  • 1 deegroller

Ingrediënten
  

Doperwten flensje

  • 200 gram bloem
  • 90 ml water
  • 3 el doperwten van Servero
  • uienpoeder naar smaak
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Vegan Rendang

  • 1 blik jonge jackfruit
  • 200 ml kokos melk
  • 2 st sjalotten
  • 1 st verse sereh (citroengras)
  • 2 el rode kidneybonen van Servero
  • 3 cm verse gember
  • 50 gr cashewnoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander zaad
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl chili poeder
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 el archide olie (pinda olie) alternatief: zonnebloemolie
  • 2,5 el ketjap manis
  • 10 gr fijngesneden verse koriander
  • 75 ml kraanwater

Rode kool zoetzuur

  • 500 gr dun gesneden rode kool
  • 100 ml rijstazijn
  • zout naar smaak
  • suiker naar smaak

Overig

  • 1/2 st komkommer
  • 50 gr gemengde sla

Instructies
 

Vegan Rendang

  • Verwijder de kopjes en de schillen van de sjalotten. Snijd ze vervolgens in parten. Schil de gember en snijd ze in stukken. Verwijder de droge stelen van sereh ook wel het citroengras. Houd de droge stelen wel apart. Deze worden later nog gebruikt. Snijd het zachtere deel van sereh (citroengras) in grove stukken.
  • Doe de sjalotten, gember, sereh, knoflook, cashewnoten, rode kidneybonen, kurkuma, komijn, kaneel, korianderzaad gemalen, chili, kruidnagel in de keukenmachine en pureer alles tot een pasta.
  • Open de blik en doe de jackfruit in een zeef. Spoel ze af onder stromend water en laat ze uitlekken. Snijd de jackfruit grof in de lengte.
  • Verhit de olie in een pan of wokpan. Bak de rendang pasta 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte jackfruit toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg ook de kokosmelk, de ketjap manis, het water en de droge stelen van sereh toe. Laat met de deksel op de pan 45 minuten gaar stoven. In de tussentijd kan je beginnen met de bereiding van de doperwten flensjes.
  • Na 45 minuten gaar stoven doe je de volgende stappen. Neem de deksel van de pan af en laat nog 15 minuten inkoken. Verwijder sereh stengels. Breng rendang op smaak met zout.

Doperwten flensje

  • Doe 3 lepels doperwten op een bord en prak ze fijn. Breng het op smaak met zout, zwarte peper en uienpoeder. Meng 200 gram bloem, geprakte doperwten en 90 ml warm water in een kom. Kneed het voor paar minuten. Doe de deegbol in een kom. Dek het af met een theedoek en laat het 30 minuten rusten. Intussen kan je beginnen met de bereiding van de rode kool zoetzuur.
  • Verdeel de deegbol in 4 stukjes. Maak van ieder stukje een bolletje.
  • Zet de stoompan of een hoge pan met vergiet op middelhoog vuur. Rol een bolletje uit met een deegroller totdat het een dunne flensje wordt. Dit doe je bij elke bolletje. Doe het dunne flensje in de stoompan of in een vergiet van de pan en doe de deksel op de pan. Dit is stomen op de Chinese wijze. Laat het 20 minuten stomen. Doe het gestoomde flensje op een bord met een ovenpapier tussen elke flensje. Dit voorkomt het plakken van de flensjes. Daarna dek je de flensjes af met een theedoek zodat het nog warm blijft.

Rode kool zoetzuur

  • Snijd de rode kool in dunne slierten. Doe in een kom 100 ml rijstazijn, zout en suiker naar smaak en meng ze met elkaar. Voeg vervolgens de rode kool slierten toe en roer ze totdat het zoetzuur mengsel verspreid is over alle rode kool slierten.

Overig

  • Snijd de koriander fijn. En gebruik een schiller voor dunne komkommerplakjes. Was sla mengsel en laat ze uitlekken in een vergiet.

Serveren

  • Leg een doperwten flensje op een bord. Doe bovenop sla erop met zoetzure rode kool slierten en vegan rendang. Strooi de fijngesneden koriander over de rendang. Doe dunne komkommerplakjes bovenop de rendang. Doe dit bij elke flensje. Eet smakelijk!

    Leave a Reply

    Rating recept