Ga terug

Causa limeña met kip en avocado

Een heerlijke authentieke Peruaanse Causa limeña met kip volgens recept van Proef Peru.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Keuken Peruaans
Porties 4 personen

Equipment

  • snijplank
  • snijmes
  • 1 klein schaaltje of bord
  • 2 ronde glazen of metalen schalen
  • 1 kookring voor het maken van een torentje
  • 1 mooi bord om erop te serveren
  • plastic folie

Ingrediënten
  

  • 6-8 kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
  • 4 eetlepels virgin olijfolie
  • 6 eetlepels verse limoensap ongeveer 3 limoenen
  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 wortel of peen, geschild
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 2 stuks avocado's, in plakjes
  • 1 kleine fijn gesnipperd witte ui
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • 1 tomaat (optioneel: decoratie)
  • 1 gekookt ei (optioneel: decoratie)
  • 1 takje koriander of peterselie (optioneel : decoratie)
  • 2-3 eetlepels Proef Peru aji amarrilo pasta

Instructies
 

Basis: aardappel puree

  • Kook de aardappelen 20 minuten in ruim water met zout. Zodra ze helemaal zacht zijn, dan haal je de pan met de gekookte aardappelen van het vuur af. Het water laat je uitlekken uit de pan.
  • Je gaat met een stamper de gekookte aardappelen super fijn en glad stampen. Er mogen geen kleine stukjes te zien zijn.
  • Daarna ga je de olijfolie, aji amarillo pasta, verse limoensap en zout toevoegen. Deze ingrediënten vermeng je goed met elkaar.

Vulling: kip

  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. De witte ui snij je fijn.
  • Doe water in de pan en dan voeg je kipfilet samen met wortel en bleekselderij en zout toe en dan 30 minuten lang koken.
  • Zodra de kipfilet gaar gekookt is, dan haal je het uit de pan. Je gaat de kipfilet plukken totdat je alleen maar draadjes ziet.
  • Geplukte kip doe je in een kom samen met de fijngesnipperde witte ui. Je voegt de mayonaise toe en mengt ze goed. Verder breng je het ook op smaak met de zout en witte peper.

Causa limeña met kip salade en avocado torentje

  • Je gebruikt een kookring om een torentje te maken. In het midden van de bord plaats je de kookring. Als eerste begin je met een laag aardappelpuree.
  • Bovenop de laag aardappelpuree, komt een laag avocado plakjes gevolgd door kip salade en je eindigt met een laag aardappelpuree.
  • Daarna kan je creatief zijn met het versieren van bijvoorbeeld tomaatreepjes of plakjes ei of koriander of avocado. Eet smakelijk!
Trefwoord avocado, causa limena, kip