Recepten

Tijgergarnalen Mango Avocado salade

5 juli 2019
Tijgergarnalen Mango Avocado salade

Recept Tijger garnalen Mango & Avocado salade. Een eenvoudig te bereiden heerlijke salade. Zie recept hieronder.

Garnalen mango & avocado salade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kant en klaar gepelde, gekookte knoflook tijger garnalen (of 400 gram niet gekookte tijger garnalen. Deze kan je koken. Daarna garnalen pellen en vervolgens marineren in knoflook olijfolie. Minimaal half uurtje om ze te laten intrekken. )
  • 2 mango’s
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel extra verge olijf olie
  • 1 eetlepel honing
  • mespunt zout
  • 1 verse chilipeper (pitjes eruit halen)
  • 4 takjes koriander (mag ook peterselie)
  • 75 gram botersla

Bereidingswijze:

  1. Snijd mango’s in 2 cm groot blokjes. Doe dit ook hetzelfde met avocado’s. Daarna in een kom doen samen met de knoflookgarnalen.
  2. In een aparte kom de limoenschil voor de helft raspen, limoensap van twee limoenen toevoegen, zout, honing, extra verge olijfolie, fijngesneden chilipeper, fijngesneden koriander erbij doen en samen vermengen. Daarna toevoegen in de kom met mango’s, avocado’s blokjes en knoflookgarnalen en goed samen vermengen.
  3. 2 borden opmaken met als eerste botersla en daarna garnalen mango & avocado salade erop doen. Eet smakelijk!

    Leave a Reply