Recepten

Gevulde ananas met parel couscous salade

9 april 2019
gevulde ananas met parel couscous salade

Gevulde ananas met parel couscous salade. Het is een heerlijke salade bij warm weer of bij welke gelegenheid dan ook. En werkelijk eenvoudig om te maken.

Gevulde ananas met parel couscous salade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 tablet groentenbouillon
  • 150 gram parel couscous
  • 1 ananas
  • 1 aubergine
  • 2 paprika in verschillende kleuren
  • zout
  • zwarte peper
  • extra vierge olijfolie
  • potje Kalamata olijven met pit (of knoflook olijven met pit)
  • 1/2 blok feta kaas (vegan: je kan vegan kaas gebruiken. Mocht je geen feta kaas lusten, dan kan je ook andere soort kaas gebruiken)
  • paar takjes platte peterselie
  • citroen
  • 30 gram pijnboompitten
  • 5 – 10 cherry tomatoes
  • 25 gram baby spinazie (of gewoon spinazie)

Bereidingswijze:

  1. Je zet de pan met water op het vuur. Doe 1 tablet groentebouillon erin. Mocht de smaak te flauwtjes zijn, dan kan je 1 extra tablet toevoegen. Je laat de pan met groentebouillon koken. Daarna voeg je de 150 gram parel couscous toe in de pan. Na 10 minuten haal je de parel couscous uit de pan. Je koelt de parel couscous in een vergiet 1 keer af onder de koude kraan en dan ga je met een lepel door de parel couscous roeren zodat ze niet aan elkaar plakken en dan laat je ze afkoelen.
  2. De oven ga je voorverwarmen. Je gaat de aubergine en paprika’s schoonwassen en droop deppen met een keukenpapier. De aubergine snijd je in plakken. Je mixt olijfolie met zout en peper en vervolgens wrijf je de mix een voor een aan beiden zijden van de aubergineplakken en de paprika’s in zijn geheel. Als je eenmaal klaar bent, dan leg je ze op de ovenplaat met bakpapier en doe je in de voorverwarmde oven voor 20 minuten op 200 graden Celsius.
  3. Na 20 minuten haal de gegrilde aubergine plakken en paprika’s uit de oven en laat je ze afkoelen.
  4. Wanneer ze afgekoeld zijn, dan snijd je de aubergine plakken in kleine stukjes. De paprika’s ga je ontvellen en je verwijdert de pitjes. Daarna snijd je de paprika’s ook in kleine stukjes.
  5. Je bakt de pijnboompitjes eventjes in een pan en dan laat je ze afkoelen.
  6. De afgekoelde parel couscous doe je in een grote kom en dan voeg je de stukjes aubergine en paprika’s toe. Je versnippert de baby spinazie in de kom. De cherry tomaatjes ga je halveren, de platte peterselie ga je fijn snijden en voeg je ze in de kom. De Kalamata olijven ga je ontpitten en in stukjes snijden en voeg je ze ook in de kom. Je doet 2 eetlepels extra vierge olijfolie (je mag meer olijfolie toevoegen als je dat lekker vindt).
  7. Daarna rasp je de citroenschil in de kom ( je kan ook gewoon citroensap gebruiken ipv citroenschil). Je voegt zout en zwarte peper naar smaak. Daarna ga je alle ingredienten in de kom roeren totdat ze goed vermengd zijn en vervolgens leg je de kom in de koeling voor 30 minuten.
  8. In de tussentijd ga je de ananas halveren en dan ga je elke helft uithollen maar niet te diep. Als je klaar bent dan bedek je de ananas helften met een plastic folie en dan leg je in de koeling.
  9. Na 30 minuten haal je de kom met ingredienten en de ananashelften uit de koeling. Je gaat elke ananashelft vullen met parel couscous salade en bovenop doe je de verkruimelde feta kaas er over heen. Vervolgens de fijngehakte peterselie en als finishing touch de pijnboompitten. Eet smakelijk.

 

    Leave a Reply