Recepten Vegetarisch

Mosterd gepaneerde brie met frambozen en port

20 april 2023
Marne mosterd gefrituurde brie met pipetje van frambozen en port

Mosterd gepaneerde brie met pipetje van frambozen en port op een bedje van salade in een glas. Het is een heerlijk vegetarische hapje. Ik heb voor dit gerecht gebruik gemaakt van Marne Dijon mosterd. Marne mosterd staat voor puur, smaak en ambacht. En wist je dat het sinds 1895 bekend staat als de lekkerste mosterd. Marne mosterd heeft een verbeterde receptuur, vernieuwde uitstraling en als beste getest door het publiek. Je kan wel zeggen dat ik een echte fan van Marne mosterd ben. Ze hebben een assortiment met diverse soorten mosterd en smaken. Klinkt dit niet fantastisch ! Je kan dus met mosterd verschillende variaties van gerechten maken. Daarom heb ik voor jou een heerlijke recept bedacht die je zeker moet uitproberen. Ben je nieuwsgierig naar de smaak ? Lees dan verder.
Mosterd gepaneerde brie met pipetje van frambozen en port

Een mosterd paneerlaagje als een krokante jasje

Brie heeft een mosterd paneerlaagje als een krokante jasje erom heen. Een paneerlaagje is juist nodig omdat de brie anders gaat smelten tijdens het bakken. En dat willen we natuurlijk niet. Ik heb al eerder geschreven dat ik Dijon mosterd van Marne heb gebruikt. Waarom Dijon?Β  Dijon heeft namelijk een scherpe mosterd smaak. Dit past daardoor heel erg goed bij de zoete tegenhanger van frambozen en portwijn.

Een pipetje van frambozen en port in de brie

Bij het inkoken van frambozen en portwijn heb ik geen extra suiker hoeven te gebruiken. Dit komt doordat de frambozen en portwijn al zoet van zichzelf zijn. Geweldig toch ! En mocht de frambozen zurig van smaak zijn, dan zorgt de portwijn voor de zoete inval. Als het ingekookt is tot een stroop, dan laat ik het afkoelen op kamer temperatuur. Na de afkoeling ga ik het pipetje vullen met de frambozen en port. Het pipetje met de vulling steek ik in de brie. En nou komt het leukste gedeelte hiervan ! Je knijpt het pipetje in de brie. De vulling spuit zich volledig in de brie. De smaken gaan zich daardoor vermengen met de brie. En wat krijg je, is een heerlijke explosie van smaken. Klinkt heel goed toch!

Een salade mix met noten en cranberries in een glas

De brie met vulling kan je combineren met een salade van notenmix en cranberries. Ik heb zelf de mosterd gepaneerde brie met het pipetje op een bedje van salade in een glas gedaan. Het is ideaal als een voorgerecht of een hapje tussendoor. Probeer het ook uit. Ga naar mijn recept en geniet ervan!

Marne mosterd gefrituurde brie met pipetje van frambozen en port

Marne mosterd gepaneerde brie met pipetje van frambozen en port

Porties 4 personen

IngrediΓ«nten
  

Marne mosterd in panko gepaneerde brie met pipetje van frambozen en port op een bedje van salade in een glas

 • 2 pakken brie een pak brie is 200 gram
 • 2 eieren
 • 200 gram gewone bloem (patisseriebloem)
 • 2 el Marne dijon mosterd
 • 200 gram panko brood kruim
 • 250 gram verse frambozen
 • 150 gram gemengde sla
 • 100 gram noten mix
 • 300 dl rode port wijn het is een zoete rode wijn
 • 4 stuks pipetjes
 • 75 gram gedroogde cranberries
 • 2 el olijfolie
 • 50 gram eetbare bloemen als decoratie
 • 1/2 liter zonnebloem

Instructies
 

 • Blender eerst de frambozen met de port fijn. Doe de zeef bovenop een pannetje en zeef de gemengde frambozen met port zodat de pitjes achterblijven in de fijne zeef. Haal vervolgens de zeef met de pitjes weg. De frambozen met port in een pannetje inkoken tot een stroop. Haal het pannetje van het vuur af en laat het afkoelen op kamertemperatuur.
 • Snij de driehoekige brie in 2 verticaal gelijke delen. Doe dit ook bij de andere brie. Je hebt dan 4 brie punten. Kluts alvast de eieren in een kom. Pak 4 borden. Doe bij bord 1 Marne mosterd Dijon, bij bord 2 gewone bloem, bord 3 geklutste eieren en bij bord 4 Panko. Pak een brie punt en dan paneer je brie helemaal in van elk bord. Daarna leg je het op een schaal. Doe dit ook bij de andere drie brie punten. Zet de pan met zonnebloemolie op middelhoog vuur en dan bak je alle gepaneerde brie punten tot ze goudbruin zijn. Leg de gefrituurde brie op een bord met keukenpapier, zodat de overtollige olie geabsorbeerd wordt door het keukenpapier.
 • Pak de pipetjes en vul ze met de frambozen en port stroop. Daarna steek je het pipetje met de vulling in de gefrituurde brie. Doe dit ook bij de andere gefrituurde brie punten.
 • Doe in een kom de sla melange, notenmix, cranberries, olijfolie en zout naar smaak en vermeng ze met elkaar. Pak 4 mooie glazen met voetjes. De glazen mogen ook zonder voetjes hoor. Vul de glazen half met de salade. Leg de gefrituurde brie met het gevulde pipetje op een bedje van de salade in een glas. Decoreer ze met eetbare bloemen. Doe dit ook bij de andere drie. En eet smakelijk!

  Leave a Reply

  Rating recept