Den Haag Hotspots Travel

13 “Have a Royal Winter” tips in Den Haag

14 februari 2020

“Have a Royal Winter” tips in Den Haag. Ontdek de prachtige koninklijke Den Haag in de winterperiode. Als je jezelf afvraagt van wat er allemaal te doen is in Den Haag gedurende de winterperiode. Dan heb ik een aantal ontzettend leuke tips voor jou om een gezellige tijd te hebben in Den Haag tijdens de winter. Lees verder wat deze tips zijn.

13 “Have a Royal Winter” tips in Den Haag

Ik heb een aantal tips verdeeld onder twee categorieën: de wintertips en winter en andere seizoenen tips.

Winter tips

1.De Royal Christmas Fair

De leukste en de sfeervolste kerstmarkt “Royal Christmas Fair” in Den Haag is een jaarlijks terugkerend evenement. Het is ook de grootste en de populairste kerstmarkt van Nederland. Hier staan zoveel leuke stands waar je volop kerstinkopen kan doen. Je kan genieten van heerlijke streetfood, de poffertjes en meer. Je wordt verrast met live optredens in de kerstsfeer. Zing gezellig mee met de Christmas Carol zangers of ga samen op de foto met de vrolijke kerstman. Als je koud hebt dan kan je warme glühwein drinken of jezelf verwarmen bij een van de vuurkorven buiten. Genoeg redenen dus om de Royal Christmas Fair te bezoeken. Dit jaar zal de gezellige kerstmarkt vanaf 10 tot en met 22 december 2020 op het Lange Voorhout in Den Haag weer plaatsvinden.

De Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair: Christmas Carol singers

2.The Hague Highlights

Wat ook leuk is The Hague Highlights. Dit is een gratis evenement met spectaculaire videoprojectie – en lichtshows in de binnenstad. In de eerste instantie was The Hague Highlights bedoeld als eenmalig initiatief voor de viering als afsluiting van het themajaar “Feest aan Zee” in 2018. The Hague Highlights bleek vervolgens een groot succes te zijn waarna er besloten werd vanuit de gemeente om een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Hoewel de videoprojectie – en lichtshow op de Ridderzaal in 2019 hetzelfde was als in 2018 bleef het toch wel indrukwekkend en spectaculair. Het publiek genoot van de projecties met geluiden van de geschiedenis van Nederland en de highlights van Den Haag op de Ridderzaal. Ik vond de nieuwe toevoeging van het Mauritshuis verrassend. Op het Mauritshuis zag je de projecties van een aantal beroemde schilderijen uit het Mauritshuis zoals ‘het meisje met de parel’ voorbij komen. Verder kon je gratis meerijden in een verlichte koets door de binnenstad.

The Hague Highlights festival zal dit jaar weer terugkomen. Dus in december: elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 tot en met 22.00 uur. Den Haag is dan op z’n mooist in het donker!

The Hague Highlights

The Hague Highlights: het Mauritshuis

3. Madurodam verlicht

Madurodam is Nederland in het klein met highlights in miniaturen. Een ideale uitje om samen met jouw (klein) kind te gaan. Daarnaast richt Madurodam zich ook op interactief en ontdekkend leren voor kinderen. Denk maar aan de Nijntje speeltuin en de nieuwe attractie de Waterwolf. Tijdens de winterweken is Madurodam verlicht. Dit betekent dat het hele park sfeervol verlicht is met tienduizenden lichtjes. Er is ook een winterspeurtocht voor de kinderen en winter BBQ voor de familie. Bezoek dit jaar Madurodam verlicht tijdens de kerstvakantie!

Madurodam Verlicht

Madurodam Verlicht: Schiphol in het klein

4.Cool Event Scheveningen: IJssculpturen en schaatsen op de overdekte ijsbaan

Elk jaar, in de periode december tot en met januari wordt Scheveningen door Cool Event Scheveningen omgetoverd in een winterparadijs met ijssculpturen expositie, schaatsen op de ijsbaan en een roetsjbaan. Op het Kurhausplein staat de overdekte schaatsbaan waar je een rondje kan schaatsen. Je kan jouw eigen schaatsen meenemen maar ook schaatsen huren bij Cool Event Scheveningen. We kregen trouwens een demonstratie te zien van een kunstschaatsster.

Cool Event Scheveningen

Cool Event Scheveningen: demonstratie van kunstschaatsster

Even verderop naast de Pier staat een gekoelde witte tent waar de ijssculpturen expositie gehouden wordt. De thema voor de ijssculpturen expositie verandert elk jaar, zodat het steeds een verrassing blijft voor het publiek. De artiesten maken prachtige kunstwerken van ijs. Zo verrassend, vernieuwend en uniek. Het is zeker de moeite waard om de ijssculpturen expositie te bezoeken. Niet ver van de ijssculpturen expositie vandaan staat de roetsjbaan op de boulevard.

Cool Event Scheveningen: ijssculpturen expositie

Winter en andere seizoenen tips

5.The Student hotel The Hague

Den Haag heeft veel hotels maar mijn tip is het Student hotel The Hague. Het is een designhotel met een jong, hip en modern uitstraling. De hotelkamers zijn geïnspireerd door de studentenkamers zodat je toch eventjes weer student kan voelen.

Het Student hotel The Hague

In hun bar en restaurant “The Commons” kan je terecht voor diverse verfrissend lekkere cocktails maar ook voor hun heerlijk eten. In de ochtend hebben ze een uitgebreid luxe ontbijtbuffet. Als je voor iets bijzonders wilt, ga dan zeker naar het Student hotel The Hague!.

Heerlijke amuses bij the Commons

6.een fiets huren

Er zijn aantal locaties in Den Haag waar je een fiets kan huren waaronder bij het Student hotel The Hague. Huur een fiets en ontdek zelf met behulp van een toeristen mapje de mooie stad Den Haag en omgeving fietsend.

Fietsen huren bij het Student hotel The Hague

7.”Cycle and the City” fietstour met gids

Je kan natuurlijk ook een fietstour met gids boeken bij “Cycle and the City“. De naam is trouwens geïnspireerd naar de serie “Sex and the city”. De goudkleurige fietsen die versierd zijn met feestelijke verlichting vallen tijdens het donker heel goed op. De kleur goud is een knipoog naar de Gouden koets. Als rasechte Hagenezen laten ze jou bijzondere plekken van Den Haag zien. Met de Gouden sleutel kunnen ze in heel veel gebouwen binnen die niet vrij toegankelijk zijn voor het publiek. Een tour duurt 4,5 uurtjes met lokale hapjes en drankjes. Na afloop worden de fietsen weer gestald op de zolder van een café.

Cycle and the City: fiets tour met de gids

8.Stan & Co restaurant

Stan & Co restaurant is een leuke hotspot om te gaan. Het is ideaal voor foodies. De interieur heeft een industriële uitstraling: robuust, hip en modern. Wij hebben daar heerlijk geluncht. Verschillende kleurrijke hapjes werden geserveerd op houten planken. Het eten kan ik beschrijven als Aziatisch fusionfood. Duidelijk een aanrader en probeer ook de verrukkelijke worteltaart.

Lunchen bij Stan & Co Den Haag

Heerlijke Aziatische fusionfood geserveerd op houten planken

9. Toeren op elektrische step met gids door Den Haag en Scheveningen

We kennen natuurlijk steppen uit onze jeugd maar er is ook de elektrische step. Het was zo gaaf om dit mee te maken. Je bent namelijk actief bezig zonder echt moe te worden. Daarnaast ziet de elektrische step er stoer uit en je blijft met de brede banden niet vast zitten in de tramrails. Doordat de step soepel rolt en geluidloos is kan je ook gezellig met anderen praten. De gids stopt af en toe om iets over de locatie in Den Haag of Scheveningen te vertellen. Je kan de tour met elektrische step natuurlijk uitbreiden met andere activiteiten zoals beklimming van de Haagse toren. Ik moet er wel bij vermelden dat de elektrische step tour pas mogelijk is bij minimaal 5 personen. Informeer bij Ga Den Haag naar de mogelijkheden.

Met de elektrische step naar Madurodam

10.Beklimming van de Haagse Toren

De Haagse Toren is een van de oudste gebouwen in Den Haag. Je kan de Haagse toren alleen bezoeken tijdens de rondleiding. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van de Haagse Toren. Je loopt samen met de gids langs de klokken, het uurwerk, de speeltrommel en met als hoogtepunt het prachtige uitzicht over Den Haag. De rondleiding duurt een uur. Tickets kan je online bestellen bij de Haagse Toren.

Prachtig uitzicht vanaf de Haagse Toren

11. Hudson restaurant / Danzig danscafé

Het Hudson restaurant is gevestigd in het pand van Danzig danscafé. Overdag en ’s avonds kan je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. We kregen heerlijke hapjes voorgeschoteld die als typische Amerikaanse klassiekers worden beschouwd. Hier moet je zeker een keer gaan eten. Na 22.00 uur verandert het restaurant in een danscafé waar je kan dansen. Danzig danscafé was in 2017 uitgeroepen tot de populairste danscafé van Nederland.

Het Hudson restaurant

Amerikaanse fingerfood

12.Haagse Harry met stadsgids

De Haagse Harry is een stripfiguur dat bedacht is door de geestelijke vader Marnix Rueb. De Haagse Harry is inwoner van Den Haag dat Haags dialect spreekt. Hij is werkloos, grofgebekt maar wel klein hartje heeft. Als relsupporter van ADO Den Haag is hij regelmatig agressief. Haagse Harry werd heel erg populair onder de Haagse bevolking. Na het overlijden van de geestelijke vader is er ter nagedachtenis een standbeeld van de Haagse Harry waarin een deel van de as van Marnix Rueb in de buik zit. Als je naar Den Haag gaat, vergeet dan niet langs te gaan bij het standbeeld Haagse Harry op de Grote Markt.

We kregen een rondleiding door Den Haag centrum en de paleistuin van de stadsgids. Hij vertelt daarbij grappige anekdotes over bepaalde plekken. Info: stadsgids bij ThisisTheHague / Denhaag.com

Op de foto met de publieksfavoriet Haagse Harry

13.Tourist Tram

De Haagse historische Tourist Tram rijdt in het hoogseizoen door Den Haag en Scheveningen. Een rondrit duurt 55 minuten en je kan met een speciale ticket de hele dag mee en onbeperkt in en uitstappen. Tijdens de rondrit langs toeristische bezienswaardigheden kom je via de audiotour alles te weten over Den Haag. De audiotour is zelfs in het Haags. De Tourist Tram is een bijzondere manier om meer over Den Haag te zien!

Een ritje met de Tourist Tram

Ik wil Violette Kout van ThisisTheHague enorm bedanken voor de uitnodiging voor de tweedaagse tour “Have a Royal Winter’ in Den Haag en Scheveningen. Het was een geweldige ervaring om meer over mijn eigen stad Den Haag te ontdekken. Verder wil ik ook de deelnemende bedrijven bedanken voor de gastvrijheid: het Student hotel Den Haag, de dames Barbara en Marlies van Haagse Schatten en de Royal Christmas Fair , Madurodam , Cycle and the City, Stan & Co Den Haag, Ga Den Haag en de Haagse Toren, Hudson restaurant, de stadsgids en Tourist Tram.

Meer tips over Den Haag? Lees dan ook mijn andere blogartikelen, klik op Den Haag.

Lees ook over Foodhallen Den Haag: een wereldreis voor je smaakpapillen.

 

    Leave a Reply