Hotspots

Ellis Gourmet Burger : liefde voor een burger

23 december 2019

Ellis Gourmet Burger : liefde voor een burger. Dit is een hamburger restaurant waar niet alleen de vleeseter, maar ook de vegetariër en veganist terecht kunnen voor een heerlijke burger. Lees verder.

Ellis Gourmet Burger : liefde voor een burger

Achtergrond

Ellis Gourmet Burger is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen en dat is betere burgers serveren in een prettige sfeer. De naam verwijst naar Ellis Island bij New York. Dit is een grenspost waar Europese immigranten tijdens de vorige eeuw de VS binnenstroomden en waar de oorsprong van de hamburger ligt.

Je kan Ellis Gourmet Burger vestigingen vinden in Nederland, België en Frankrijk. We gingen naar Ellis Gourmet Burger aan de Gravenstraat 20 in Amsterdam.

Onze eigen ervaring

Ellis Gourmet Burger aan de Gravenstraat 20 in Amsterdam heeft een mega grote raam waar je in 1 oogopslag kan zien dat het van binnen erg leuk en knus uitziet. Daardoor liepen we naar binnen en werden we hartelijk ontvangen door het personeel. Het interieur heeft een soort robuuste industriële uitstraling dat ook wel iets modern heeft. We gingen naar boven waar in het midden een open haard staat. Zodra dit element aan stond, voelde ik gelijk een huiselijk sfeer opkomen. We namen vervolgens plaats aan een tafel en bekeken aandachtig het menu.

Verrassende smaken

Het is een uitgebreid menu met voldoende items voor vleeseter, vegetariër en veganist. We kozen voor een vega burger “Crazy Red Veggie”. Dit was een verrassend heerlijke rode paprika soja burger met baby spinazie, raketsla, pecannoten, rode ui, tomaat en hun speciale Ellis limoen mayonaise. Juist al die combinaties aan smaken maken het af en in balans. Daarna een “Classic Gourmet Burger” waar het vlees zo heerlijk en sappig smaakte.

Als bijgerechten kozen we voor een aantal items zoals Beetroot balls, Poutine, Chicken Ceasar salad, gefrituurde bloemkool stukjes in deeg en french fries. De “Beetroot balls” zijn gefrituurde ballen met rode bieten als inhoud. Deze smaken zelfs heel goed. Je moet natuurlijk wel van rode bieten houden.

De “Poutine” is immers bekend in Canada en bestaat uit verse frietjes, jus, gesmolten kaas en lente uitjes. We vonden het een aparte combinatie maar toch wel lekker. Verder kennen we de bekende “Chicken Ceasar Salade” die heerlijk verfrissend is met knapperige kipstukjes. Wat we wel iets minder vonden, waren de gefrituurde bloemkool stukjes met zoete saus erover heen. Het was beter geweest om de saus apart te serveren zodat we het als dipsaus konden gebruiken.

Ten slotte hadden we Blue berry layered pie en ijs met macarons als desserts gekozen. Deze waren heerlijk vooral de Blue Berry Layered Pie.

Terugblik

Onze ervaring met Ellis Gourmet Burger was zeer positief. We kunnen echter ons niet herinneren dat we ergens anders heerlijke burgers hebben gegeten dan bij Ellis Gourmet Burger. Wat waren de burgers lekker zeg! We komen hier zeker weer langs.

We willen Anne de Graaf van Annetravelfoodie.com bedanken voor de uitnodiging en Ellis Gourmet Burger bedanken voor de gastvrijheid en de geweldige ervaring met hun heerlijke specialiteiten. Als je in Amsterdam, Utrecht, Breda of Rotterdam bent, ga dan zeker bij Gourmet Ellis Burger langs. En als je in Amsterdam bent, vooral naar Gourmet Ellis Burger aan de Gravenstraat 20. Aanrader!