Hotspots recensie Restaurants Rotterdam Travel

Hot Pot bij HOT & HOT in Rotterdam

24 mei 2022
Noodles voor Hot Pot

Hot Pot bij Hot & Hot in Rotterdam. Heb je hot pot al uitgeprobeerd? Dit is echt zo leuk. Je kan hot pot eigenlijk zien als een Chinese fondue. Het is een populaire kookmethode dat in China is ontstaan. In het midden van de eettafel staat een sudderende pot of bak soepbouillon. Je ziet ook een verscheidenheid aan ingrediënten op tafel die je kan gebruiken om in de pot bouillon te koken. Ik heb samen met een vriendin voor het eerst een hot pot bij Hot & Hot in Rotterdam mogen ervaren. Lees verder voor mijn ervaring.

HOT & HOT met Hot Pot

Achtergrond

Het restaurant Hot & Hot is in 2018 opgericht door miss Mo en mr. Zhong. Hun concept voor Hot & Hot is een Hot Pot concept met een Sichuan smaak. Beide eigenaren besloten samen een Hot Pot restaurant te openen vanwege twee redenen. Als eerste de vele Chinezen in Nederland. Zij willen een plek creëren voor de Chinezen om hun honger te laten stillen. Ten tweede wil het restaurant ook de Hot Pot introduceren bij de lokale bevolking om hen de meest authentieke Chinese smaak te laten ontdekken. Met als resultaat dat deze Chinese kookmethode ook langzamerhand bekend raakt bij de lokale bevolking. Vandaar dat de eigenaren van Hot & Hot nu al meerdere vestigingen in Nederland hebben. Deze zijn 2 vestigingen in Amsterdam, 1 in Rotterdam en foodspot in Utrecht en binnenkort eentje in Eindhoven.

Origine van hot pot

Ik heb al eerder geschreven dat je hot pot als een Chinese fondue kan zien. En dat het een kookmethode is dat in China is ontstaan en al meer dan duizend jaar oud is. Toentertijd werden er in China met keramieken of metalen potten verwarmd. Je kan  hot pot nu overal in China vinden en het breidt zich tegenwoordig ook wereldwijd uit.

De naam restaurant Hot & Hot

De naam Hot & Hot is geïnspireerd op de aard van de Hot Pot, zowel het eten als het lichaam blijven namelijk warm (hot) tijdens de maaltijd.

Hot Pot ervaring bij Hot & Hot restaurant

Mijn vriendin en ik gingen voor het eerst Hot pot uitproberen bij het restaurant. Het restaurant Hot & Hot is ingericht in hun eigen Chinese stijl.

Menu met hot pot soorten

Er is een menu waar je kan kiezen uit een aantal samengestelde hot pot soorten. Het is ook mogelijk om zelf je eigen hot pot samen te stellen en extra ingrediënten te bestellen.

Bouillon voor hot pot

Je kon kiezen uit 6 soorten bouillons. Geef wel van te voren aan of je niet-pittig of mild pittig of pittig wilt hebben. Ik wilde een mild pittige bouillon uitproberen en mijn vriendin koos voor een niet-pittige bouillon op tomatenbasis. Dus ieder heeft een eigen bak met bouillon naar keuze. Ik zag heel veel pepers in mijn bouillon drijven. Doordat mijn bouillon toch pittig bleek te zijn mocht ik het laten vernieuwen voor een niet-pittig bouillon. Dus ik kreeg ook bouillon op tomatenbasis net als mijn vriendin. Af en toe schonk het personeel gekookte water in de bak bouillon, zodat het niet zou verdikken.

Ingrediënten voor hot pot

Ze gingen ook borden met verschillende groenten, diverse champignons, vleessoorten en tofu stukken op tafel leggen. Deze zijn ingrediënten om zelf in de bouillon te doen en voor paar minuten te laten koken. Daarna haal je de gekookte ingrediënten uit de bouillon en leg je ze vervolgens op je bord. En dan heerlijk genieten van je eten. Mijn vriendin en ik vonden Hot Pot erg leuk om te doen.

Het eten was echt heel lekker. Dit was echt een super leuke ervaring en absoluut voor herhaling vatbaar. De bubble teas waren heerlijk en niet mierzoet. Hot Pot bij HOT & HOT is een aanrader!

 

Meer info:

HOT & HOT

Rotterdam:

Goudsesingel 340 A

3011 KL  Rotterdam

Amsterdam:

1e locatie (Museumplein)

Hobbemakade 63

1071 XL  Amsterdam

2e locatie (Chinatown)

Zeedijk 57

1012 AS  Amsterdam

Utrecht:

Utrecht foodspot

Proostwetering 80P

3543 AJ  Utrecht

Eindhoven: komt binnenkort

De Rungraaf 106

5611 JP  Eindhoven

Website: HOT & HOT

    Leave a Reply