alcoholvrij mocktail Recepten

Alcoholvrije Pallini Limonzero & Torres mocktails

26 januari 2023
Pallini limonzero & Torres mocktail

Alcoholvrije Pallini limonzero & Torres mocktails. Jaarlijks wordt in de maand januari via een campagne ‘dry January’ mensen gestimuleerd om alcoholvrij te drinken. Ik begrijp ook wel waarom ze in de maand januari dat doen. Ze hopen dat de mensen dan door blijven gaan met het drinken van alcoholvrije dranken. Nu heb ik een hele simpele mocktail bedacht op basis van Pallini limonzero en Torres mousserende wijn 0,0%. Beiden zijn alcoholvrije dranken geschikt voor bij het thema dry January. Apart zijn ze heerlijk maar ook samen in de vorm van een mocktail. Zelfs als de maand dry January voorbij is, dan is het ook geschikt voor elke gelegenheid.

De Italiaanse likeurproducent Pallini

Ik zal iets vertellen over de achtergrond van beide alcoholvrije dranken. Pallini is een Italiaanse likeurproducent en bestaat al sinds 1875. Ze zijn bekend om hun heerlijke limoncello. Wereldwijd is het dan ook populair bij vele mensen. Limoncello is gemaakt van de beste citroenen die alleen groeien bij de Amalfi kust nabij Napels. Deze citroenen zijn de I.G.P. Sfusato. Nu heeft Pallini ook een alcoholvrije alternatief voor limoncello en dat is limonzero. De smaak is hetzelfde met uitzondering dat er geen alcohol inzit. Limonzero ruikt naar citroen en smaakt naar citroen. Je proeft een zuiver en een pure smaak met een aangenaam tintelend effect. De kleur heeft een mooie gele kleur.

Het wijnhuis Torres

De Spaanse wijn van het wijnhuis Torres is wereldberoemd. Je kan bij elke Spaanse restaurant Torres wijn vinden. Het wijnhuis heeft een aantal alcoholvrije alternatieven op de markt gebracht. Een van deze alcoholvrije alternatieven is de Torres Natureo mousserende wijn met 0,0%. De smaak is heerlijk aromatisch en fruitig. Ik denk dan meer aan appel, citrusvrucht etc. De kleur is goudgeel met subtiele bubbels. Het heeft een zoete afdronk.

Ik had al eerder geschreven dat ze apart heerlijk zijn maar ook samen in de vorm van een mocktail. Daarom heb ik een hele simpele mocktail bedacht dat iedereen kan maken. Je kan de mocktail met gecrushed ijs eten drinken maar ook met ijsblokjes. Wil je mocktails met gecrushed ijs drinken en je hebt geen speciale cocktailshaker, dan is er ook een andere manier. Doe ijsblokjes in een afsluitbare plastic zakje. Leg de theedoek erover heen en dan ga je erop los met een hamer totdat alle ijsblokjes gecrushed zijn. En voilà gecrushed ijs voor je mocktails. Geniet ervan!

Suggestie mocktail bij een gerecht. Het past perfect samen met de heerlijke mini surf en turf mini burger. Klik hier voor het recept.

Pallini limonzero & Torres mocktail

Pallini Limonzero & Torres verfrissende mocktails

Equipment

  • 4 cocktailglazen met een voetje

Ingrediënten
  

  • 1 citroen
  • 200 ml Pallini limonzero
  • 500 ml Torres Natureo sparkling de-alcoholised semi-seco
  • 16 ijsblokjes

Instructies
 

  • Snij de citroen in schijfjes. Maak een schuine inkeping aan de onderkant van een schijfje citroen zodat je het op een rand van een glas kan plaatsen.
  • Doe ijsblokjes in 4 cocktailglazen. Mix Pallini limonzero met Torres bubbels in (water) kan en schenk ze vervolgens uit in 4 cocktail glazen met een voetje. Geniet ervan!

Leave a Reply

Rating recept