Den Haag Hotspots Nederland recensie Restaurants Vegetarisch

Umami by Han introduceert nieuw vegetarische menu

24 oktober 2022

Umami by Han introduceert nieuw vegetarische menu. Ik had al eerder kennisgemaakt met Umami met hun Umami shared dining@Home kits. Je krijgt koude kits met instructieblad en met bijgeleverde sauzen en garneringen in een grote box mee. De bedoeling is om volgens het instructieblad een gerecht op te warmen en hoe je een gerecht moet opmaken op een bord. Dit was echt leuk om te doen. Je kan het zien als finedining op z’n best bij jouw thuis. Voor mij was het echt een super leuke ervaring. Sinds kort heeft Umami by Han een nieuw vegetarische BIB Gourmand menu geïntroduceerd. En ik mocht hun nieuwe vegetarische menu in het restaurant in Den Haag uitproberen. Lees verder voor mijn ervaring.

Umami by Han

Introductie Umami

Umami by Han is opgericht door de bekende Michelin Chinese Chef Han Ji. Hij wil met zijn vernieuwingen de nadruk leggen op kwaliteit, gezondheid en het culinaire niveau van de gerechten. Dit alles wel tegen een betaalbare prijs bij Umami by Han.

Interieur

Wat ik over het interieur kan zeggen is dat het sfeervol, trendy en modern is ingericht met een Aziatische touch. Op de achterkant van de stoelen staan Chinese tekens gedrukt. En bij elke stoel kan er een van de 3 verschillende Chinese tekens met verschillende betekenissen op de achterkant gedrukt staan. Het kan de naam van de Michelin chef Han Ji staan of de naam van het restaurant of iets anders.

Meerdere vestigingen met social dining concept

Het restaurantketen Umami By Han heeft meerdere vestigingen in Nederland. Deze zijn te vinden in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Haag. Bij al deze restaurants draait het om social dining. En waarom? Volgens de Chinese cultuur is het belangrijk om eten met elkaar te delen. Met als resultaat om mensen dichter bij elkaar te laten komen. En dat is wat Umami by Han graag ziet. Vandaar het social dining menu waar gasten hun eigen tasting menu kan samenstellen en delen met anderen. Juist door het delen van gerechten kan je ook verschillende smaken proeven.

Waarom de naam Umami?

Umami staat wetenschappelijk bekend als de 5e smaak naast zoet, zout, zuur en bitter. Het woord Umami is een Japanse culinaire benaming en betekent letterlijk ‘een heerlijke smaak’. En ze vonden de naam Umami heel erg passen bij hun restaurant. Daar de meeste ingrediënten in hun gerechten een hoge dosis umami hebben en daardoor ‘heerlijk’ zijn. Mijn vriendin en ik gingen dat ook ervaren. De gerechten zijn meer Aziatisch fusion georiënteerd. En het is niet alleen vegetarisch maar ook vlees en vis.

Nieuw vegetarische Bib Gourmand menu

We gingen kennismaken met het nieuwe vegetarische 5 gangen menu van Umami by Han. Je kon optioneel kiezen voor een bijpassende wijn- of thee arrangement. En uit nieuwsgierigheid kozen wij voor het thee arrangement bij het menu. Bij elke gang kregen we thee geserveerd met smaken die heel goed passen bij de gerechten. Elk gerecht was met grote zorg bereid en mooi op een bord gepresenteerd. Daarnaast waren de smaken van elk gerecht verrassend lekker waar je ook een duidelijke umami smaak proefde. Wij vonden een echte culinaire vegetarische verwennerij bij Umami by Han. Het personeel was ook erg vriendelijk en de gerechten werden snel geserveerd. Al met al een geweldige ervaring daar. Umami by Han is een absolute aanrader!

Umami by Han 

Buitenhof 46 in Den Haag

IG: @umamibyhan_restaurants

Website: Umami by Han in Den Haag

 

 

    Leave a Reply