Gegrilde asperges salade met gerookte zalm
Het is weer asperge tijd en ik heb een heerlijke gegrilde asperges salade met gerookte zalm recept voor je. Je kan witte of groene asperges gebruiken of in combinatie daarvan. Ik heb zelf de mooie witte asperges van het Aspergecentrum ( https://www.aspergecentrum.nl/ ) gebruikt. Het asperge seizoen is tot en met 24 juni dit jaar.
Ingrediënten
Gegrilde asperge salade met gerookte zalm
- 750 gram witte en/of groene asperges
- 200 gram gemengde sla
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eieren
- 8 radijsjes
- 10 kappertjes
- 6 stengels bieslook
- 20 gram boter (eventueel)
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en zwarte peper naar smaak
Frambozen en citroen dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 6 frambozen (vers of bevroren)
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Was de asperges onder koud stromend kraanwater. Gebruik een dunschiller om de harde buitenkant te verwijderen. Leg de asperge op een snijplank. Schil de asperges van boven, ongeveer 2 cm van de kop, naar beneden rondom. Het is belangrijk om het zorgvuldig te doen want anders worden de niet goed geschilde asperges draderig en dat is echt niet lekker. Snijd de harde stukken af van de onderkant, ca 2 cm. Daarna zet je een grote pan met water op het vuur. Zodra het water kookt, doe je de asperges erin met (eventueel ) klontje boter. Dan laat je ze 10 minuten koken. Vervolgens doe je het vuur uit en laat je de asperges met deksel op de pan nog 10 minuten nagaren.
- Zet een kleine pan met water op het vuur en dan laat je het koken. Zodra het gekookt is, doe je de 2 eieren erin en dan laat je ze 8 minuten koken. Zet de pan met eieren vervolgens onder koude stromend kraanwater om ze af te laten schrikken. Daarna pel je ze en snijd elk ei in 4 parten.
- Maak een mengsel van 4 el olijfolie (je kan natuurlijk meer olijfolie toevoegen ) met zout en peper naar smaak. Smeer elk asperge een beetje met olijfoliemengsel en leg ze op een voorverwarmde grill (pan). Keer ze af en toe. Gril de asperge 5 minuten. De gegrilde asperge snijd je vervolgens schuin in 3 delen.
- Bereid de dressing door de frambozen fijn te prakken en te vermengen met 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 2 el water, 1 el citroensap, 1 tl honing en zout & peper naar smaak.
- Snijd de bieslook stengels fijn en de radijsjes in 4 parten. Daarna rol je elk plak gerookte zalm in de lengte en snijd ze vervolgens in een aantal rollen.
- Tenslotte verdeel je over de 4 borden gemengde sla met bovenop de gegrilde asperge stukjes, zalmrolletjes, ei-partjes, radijs partjes, kappertjes. Dan sprenkel je vervolgens de frambozen-citroen dressing over de salade van de 4 borden en als laatste de fijngehakte bieslook toevoegen. Eet smakelijk!
2 Comments
Chantal
26 april 2020 at 9:12 pmDie gegrilde asperge salade met gerookte zalm…echt heerlijk!!..een dikke 10
Marilyn
16 augustus 2020 at 1:08 pmMijn excuses voor te laat reageren op jouw reactie. Erg leuk om te weten dat het jou echt heeft gesmaakt. Dank je wel voor jouw compliment!