Recepten

Gevulde avocado met zalm en quinoa in Japanse stijl

9 april 2019
Gevulde-avocado-met-zalm-en-quinoa-in-Japanse-stijl.

Een feestelijk voorgerecht of gewoon als tussendoor. Het blijft een heerlijk hapje. Wil je het ook uitproberen, zie mijn recept hieronder.

Gevulde avocado met zalm en quinoa in Japanse stijl

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram quinoa
  • 100 gram verse zalm
  • 2 kleine avocado’s of 1 grote avocado
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 mespunt zout
  • verse limoensap (mag ook citroensap zijn)
  • 1/2 theelepel Japanse sesamzaadjes (mag zwart of wit)
  • 2 eetlepels Mirin (zoete rijstwijn)
  • 1 eetlepel Japanse soyasaus
  • 1 volle eetlepel mayonaise (of yoghurt)
  • 1/2 theelepel Kameya wasabi furikake (kan je kopen bij een toko)
  • 25 gram slamelange
  • decoratie: eetbare bloemen

Bereidingswijze:

  1. Quinoa volgens gebruiksaanwijzing koken. Zodra het gaar is, afgieten en laten afkoelen.
  2. Verse zalm met limoensap inwrijven aan beiden kanten en daarna afspoelen met koud water. Vervolgens droopdeppen aan beide kanten. Verse zalm in gelijke kleine blokjes snijden. In de tussentijd marinade met Mirin en Japanse soyasaus maken. Daarna zalm ermee marineren en 10 minuten in de koeling leggen om het te laten intrekken.
  3. De zaadlijsten van kleine rode paprika verwijderen en schoonspoelen. Daarna in kleine blokjes snijden.
  4. De koekenpan op het vuur en zonnebloemolie erbij totdat het goed verhit is. Vervolgens zalmblokjes erop, de marinade niet weggooien. Aan beide kanten 1 minuut bakken met toevoeging van overige marinade. Vervolgens voeg je paprika en quinoa erbij en dan 1 minuut wokken. Daarna af laten koelen.
  5. Avocado halveren en ontpitten maar wel in schil laten zitten. Binnenkant met limoensap inwrijven om geen bruine kleur te hebben. Daarna vullen met een mix van zalm, quinoa en paprika.
  6. Wasabimayonaise maken met wasabi, mayonaise (mag ook yoghurt), zout en Japanse sesamzaadjes. Vervolgens vullen in een puntzakje. (Je kan ook kant en klaar wasabi mayonaise kopen)
  7. Bord opmaken met slamelange. Schil van gevulde avocado verwijderen en op bord leggen. Wasabi mayonaise erover heen met gedroogde Kameya Wasabi Furikake. En eetbare bloemen erop leggen maar je mag ze ook weglaten. Geniet ervan!
  • Reply
    Jolie
    15 november 2022 at 2:59 pm

    Hallo Marilyn,

    Leuk recept en het lijkt me lekker. Ik wil het binnenkort gaan maken. Alleen vroeg ik me af wat voor groene garnering je nog meer hebt gebruikt. Zijn dat edamame/sojaboontjes die erom heen liggen?

    • Reply
      Marilyn
      29 januari 2023 at 7:47 pm

      Sorry voor mijn late reactie. Ja ik heb inderdaad edamame/sojaboontjes, rode paprika stukjes en slamelange als garnering gebruikt.

Leave a Reply