Den Haag Hotspots

Peruaanse restaurant Somos Peru

20 april 2019

 

Peruaanse restaurant Somos Peru. Tot nu toe het enige restaurant met Peruaanse keuken in Den Haag en omgeving. Steeds meer mensen ontdekken wereldwijd de culinaire Peruaanse keuken. Ben je ook bekend met het Peruaans eten? Als je dit met een ja of een nee beantwoordt, dan is Somos Peru een aanrader. Lees verder waarom dat zo is.

Het Peruaanse restaurant Somos Peru

Perfecte locatie

Het restaurant Somos Peru kan je vinden aan de Javastraat 13. Dit is trouwens een uitstekende locatie waar de Latijns-Amerikaanse ambassades zijn gevestigd. Deze medewerkers bezoeken volgens de eigenaar regelmatig Somos Peru. Daarnaast is Somos Peru nog steeds het enige Peruaanse restaurant in Den Haag en omgeving. Het restaurant is herkenbaar aan de Peruaanse vlaggen die buiten hangen.

Somos Peru restaurant

Vlaggen van Peru

Familie restaurant

We maakten kennis met de familie. De eigenaar en gastheer van het familie restaurant is de vader Edwin de la Cruz. Moeder en de oudste zoon staan samen in de keuken. Zij bereiden de heerlijke authentieke Peruaanse gerechten. De andere twee zonen doen taken achter de bar en in de bediening. Het is mooi om te zien hoe de eigenaar en zijn drie zonen met passie over hun familie restaurant praten. Ik ervaar het sfeer in het restaurant als knus en gezellig met Zuid Amerikaanse muziek op de achtergrond.

Familiebedrijf Somos Peru

De naam Somos Peru

De keuze voor de naam Somos Peru is zorgvuldig gekozen. De naam Somos Peru betekent namelijk “wij zijn Peru”. Het is bedoeld als een statement. Ze willen hiermee zeggen dat ze van hun land Peru houden met de tradities, cultuur, muziek en vooral van hun Peruaanse keuken. Hun missie is om meer mensen kennis te laten maken met de culinaire Peruaanse keuken.

 De Peruaanse keuken

De Peruaanse keuken is een mix van de traditionele Inca keuken, Spaanse, Chinese en Afrikaanse keuken. Het is jawel een smeltkroes van smaken en culturen. Steeds meer mensen ontdekken de Peruaanse keuken. En dat is niet vreemd aangezien Lima in Peru sinds enkele jaren op de lijst staat met werelds beste culinaire bestemmingen. Wij hoeven niet zo ver te reizen voor de Peruaanse keuken, want we hebben Somos Peru in Den Haag.

Eerste keer ervaring met Peruaanse keuken

Dit was mijn eerste keer dat ik Peruaanse gerechten ging uitproberen en ik was benieuwd wat mijn smaakbeleving zou zijn. Ik wilde populaire authentieke Peruaanse gerechten uitproberen en liet deze samenstellen door de eigenaar.

Voorgerecht

Als voorgerecht hadden we een trio mix met Ceviche, Papas  la Huancaina aardappelsalade en Tiradito. Ceviche is een heerlijk verfrissend gerecht wat bestaat uit verse vis in reepjes gegaard in limoensap. Het  wordt op smaak gebracht met rode ui, zout, koriander en rocoto (chilipeper soort). Dit werd geserveerd met zoete aardappel en mais. Ceviche smaakte iets zurig maar ook pittig door rocoto en tegelijkertijd ook in balans qua smaak. We vonden het heerlijk. Papas la Huancaina is een traditionele aardappelsalade overgoten met aji amarillo saus.

Tiradito is verse vis in reepjes gesneden en gemarineerd in limoensap en overgoten met aji amarillo saus (gele Peruaanse peper). Dit smaakte heerlijk. De zurige smaak van de limoensap ging goed samen met de romige pittige smaak van de aji amarillo saus. Ik was ook benieuwd naar de 2 Peruaanse maissoorten. De eerste maissoort was wit van kleur en ook apart van smaak. Andere soort was gebakken met een krokante laagje. De Peruaanse maissoorten smaakten totaal niet wat ik gewend ben aan de bekende gele maissoort maar ik vond ze wel heerlijk.

Ceviche, Papas la Huancaina en Tiradito

Hoofdgerecht

We hebben de wokgerechten Lomo Saltado (gesneden runderreepjes) en Saltado de Camaron (garnalen) uitgeprobeerd. Deze gerechten zijn duidelijk van Chinese invloeden. Ik proef de soja saus, oestersaus, zwarte peper, zout, ui, koriander en paprika terug in de gerechten. Deze worden geserveerd met rijst. Kortom ze zijn heerlijk.

Saltado de Camaron (garnalen) en Lomo Saltado (runderreepjes)

Dessert

Na het hoofdgerecht is het tijd voor een dessert. We hebben twee soorten desserts Pie de Limon en Crema de Volteade uitgeprobeerd. We zijn niet helemaal weg van Pie de Limon maar wel van Crema de Volteade. Dit laatste smaakt naar crème de brûlée. Creme de Volteade is gemaakt van gecondenseerde melk en geëvaporeerd melk.

Pie de Limon en Creme de Volteade

Het is een ultieme Peruaanse smaakbeleving met oogstrelende gerechten. We zijn zo enthousiast dat we zeker nog terug komen voor de andere gerechten. Somos Peru behoort duidelijk bij onze lijst van favoriete restaurants in Den Haag. Als je nog niet geweest bent bij dit restaurant, dan is het zeker de moeite waard om te bezoeken.

Adres: Javastraat 13 in Den Haag.

    Leave a Reply