Den Haag Hotspots recensie

L’ Osteria’s pizza is groter dan een standaard bord

10 september 2021

L’ Osteria’s pizza is groter dan een standaard bord. Je krijgt je pizza in een ronde vorm. Wat ook fijn is dat het betaalbaar is (7, 95 – 13,75 euro). Er kunnen zelfs 3 personen van mijn pizza mee eten. En als je niet kan kiezen uit 2 soorten pizza’s dan heeft L’ Osteria daar ook iets op bedacht. Je kiest dan in plaats van 1 soort gewoon 2 soorten pizzahelften. Zo kan je dubbel genieten van een pizza en betaal je alleen de duurste pizza. En je kan daar niet alleen terecht voor lekkere XXL pizza’s maar ook voor heerlijke pasta gerechten, salades, cocktails en meer. Redenen genoeg om naar L’Osteria te gaan. L’Osteria is ideaal voor gezinnen, werkuitjes, koppels en groepje vrienden. Wil je meer over L’Osteria weten, lees dan verder.

L’ Osteria

Achtergrond

L’ Osteria is een Duitse franchise keten met restaurants in heel Europa. In Duitsland zijn er 110 vestigingen, in Oostenrijk (12), Engeland (2), Nederland (Amsterdam en nu ook in Den Haag), Frankrijk (1), Zwitserland (1) en Tsjechië (1). Daarnaast hebben ze ook een eigen L’ Osteria fabriek in Neurenberg. Wat ook leuk om te weten is dat de eigenaren met hun eerste L’Osteria restaurant in Neurenberg zijn begonnen. Daar komt ook hun xxl pizza oorspronkelijk vandaan.

De eigenaren zijn de vrienden Friedeman Findeis en Klaus Rader en tevens de bedenkers van Vapiano. Bij Vapiano ligt de focus op Self Service en bij LÓsteria wordt je op je wenken bediend.  Den Haag is de tweede L’Osteria in Nederland. Eerste L’ Osteria zit in Amsterdam.

De naam L’ Osteria

Osteria betekent taverne en staat synoniem voor gastvrijheid. Hier wordt tijd gemaakt voor het eten en de mensen. Osterie (meervoud van Osteria) in Italië worden gezien als ontmoetingsplaatsen en nemen dan ook een belangrijke rol in het Italiaanse sociaal leven. Hoe ik het restaurant L’Osteria in Den Haag heb ervaren vind ik hun naam wel passend bij hun concept.

Interieur

Het Italiaanse restaurant is modern gericht met veel gebruik van hout. Dit zorgt voor een warm huiselijk sfeer in het gehele restaurant. Er is een open keuken waar je het personeel pizza’s en andere gerechten ziet bereiden. Het restaurant is ruimtelijk ingericht met hoge plafonds en met 3 etages. Op de eerste etage heb je uitzicht op het restaurant zelf. Je kan het personeel zien rondlopen en de gasten zien genieten van hun eten. Daarbuiten kan je genieten van het uitzicht op al die sfeervolle verlichte terrassen van de Grote Markt. De hoofdbar van L’Osteria is mooi verlicht waar alle verschillende gekleurde flessen netjes gerangschikt staan.

Toiletruimte

Wist je dat je Italiaans kan leren bij L’Osteria? Dit kan je namelijk in de toiletruimtes van L’ Osteria doen. Hoe? Via de luidsprekers in de toiletruimtes kan je de Italiaanse audio basislessen horen. Ik was in het begin wel verbaasd over want dit was iets nieuws voor mij. Dus terwijl ik mijn behoefte deed, ging ik vrolijk meedoen door de Italiaanse woorden hardop na te zeggen. En mijn buurvrouw in het wc hokje naast mij deed ook gezellig mee. Als ik daar weer aan terugdenk, is het eigenlijk wel grappig maar ook leuk bedacht van L’Osteria.

Italiaans eten is heerlijk en betaalbaar

Ik begon samen met een vriendin eerst met een antipasta. Dit bestond uit buffelmozzarella met groene pesto, bruschetta’s met tomaten, gegrilde groenten en kaasblokjes. Daarna kwamen de tonijn salade met zoute ansjovis en biefstuk salade aan. Vervolgens ‘pasta fresca’ met kreeftensaus, wortel courgette julienne, ui en rivierkreeft. Daarnaast ook het gnocchi gerecht met garnalen die afgeblust was met brandy, knoflook en pikante olie. Gnocchi is een Italiaanse pasta soort dat uit aardappel bestaat. Tevens ook courgette spaghetti met gebakken garnalen. Verder xxl pizza met 2 verschillende soorten pizzahelften . Als laatste 2 soorten desserts : tiramisu en chocolade lava cake met mango ijsbolletje. Mijn vriendin en ik hebben heerlijk genoten van al die heerlijke gerechten en desserts.

Als je goedkoop en heerlijk Italiaans wilt eten, dan is L’Osteria absoluut een aanrader!

Info:

Het restaurant L’Osteria

Grote Markt 16

2511 BG  Den Haag

Website: L’Osteria Den Haag

    Leave a Reply