Food Recepten

Mango Lassi, een ultieme dorstlesser

1 mei 2019

Ken je Mango Lassi? Dit is een heerlijk verfrissende Indiase yoghurt drink. Afhankelijk van de dikte yoghurt kan het ook milkshake genoemd worden of een smoothie. Het is een echte ultieme dorstlesser bij zomerse weer. Mango Lassi begint populair te worden in India maar ook wereldwijd bij de Indiase bevolking. Langzamerhand kennen steeds meer niet-Indiase mensen Mango Lassi. Je vindt Mango Lassi zelfs in de supermarkten maar de smaak is totaal niet te vergelijken met de echte Indiase Mango Lassi.

Mango Lassi

Achtergrond van Mango Lassi

Lassi is een traditionele yoghurt drink en zeer populair in India, waar Lassi-verkopers op straat staan. Je kan het vergelijken met een milkshake of met een smoothie. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de structuur van de yoghurt. Er is zowel een zoute versie als de zoete versie van Lassi. Het recept Lassi komt oorspronkelijk uit de regio Punjab in India en Pakistan. Lassi wordt ook gebruikt als middel tegen darm- en maagklachten. Zoute en zoete Lassi worden veel gedronken in India maar ook de Lassi met toevoeging van vruchten zoals mango of aardbei. In mijn artikel vindt je geen recept voor zoute en zoete Lassi maar van Mango Lassi.

Kennismaking met Mango Lassi

Mijn eerste kennismaking met Mango Lassi was op een foodevent https://marilynamaterasu.nl/indiase-food-pep…l-en-chainmasala/dat georganiseerd was door Paulami van https://spicetrip.nl . Toen ik het voor eerst zag, dacht ik gelijk aan een gele vruchten smoothie. Ik proefde mijn smoothie en het smaakte naar mango en yoghurt met kruiden. De smaken waren in balans met elkaar. Ik dronk mijn glas leeg en ik wilde meer. Het was zo lekker. Vanaf dat moment besloot ik om het ook zelf te willen maken. Ik vroeg aan Paulami voor haar recept van Mango Lassi en zij gaf het aan me. Met haar toestemming mag ik het recept met jou delen. Ik heb het recept van toevoegingen voor vegan variant voorzien. Het recept is heel makkelijk en snel te maken. Ideaal bij warm weer maar ook als je gewoon zin in hebt in een heerlijk drankje.

Paulami's Mango Lassi

Keuken Indiaas
Porties 2 personen

IngrediΓ«nten
  

 • 1 kop volle yoghurt ( gewone, voor veganvariant: soja- of kokosyoghurt )
 • 1 kop gehakte overrijpe mango ( of bevroren mango gehakte mango of een kop van mango pulp uit blik )
 • 1/4 kop water of melk ( gewone melk, vegan variant: water of soja- of noten- of kokos- rijstmelk )
 • 4 theelepels suiker of honing, min of meer naar smaak ( gewone suiker, vegan variant: biologische suiker )
 • 1 halve theelepel kardemom of 1 draadje saffraan
 • 3-4 gehakte pistachenoten voor garnering
 • 3-6 ijsblokjes (bij warm weer)

Instructies
 

 • Doe mango, yoghurt, water of melk, suiker of honing, kardemom, saffraan in een blender en mix gedurende 2 minuten voor een smoothie variant. Daarna in de koeling voor een uur.
 • Als je meer een milkshake variant wilt hebben, en bij warm weer dan voeg je ook ijs toe in de blender. Je kan er ook voor kiezen om Mango Lassi in plaats van ijs in de blender ook deze uit te schenken in een glas met ijsblokjes.
 • Bestrooi halve theelepel gemalen kardemom en gehakte pistaches over de Mango Lassi.
 • Mango Lassi kan tot maximaal 24 uur bewaard worden in de koelkast. Geniet van de heerlijke Mango Lassi

  Leave a Reply

  Rating recept