Den Haag Diversen Travel

Het Indigo hotel in voormalig bankgebouw

2 mei 2019

Het Indigo hotel in Den Haag opende in 2018 als het eerste Indigo hotel in Nederland. Een luxe boutique hotel dat gevestigd is in het karakteristieke monumentale gebouw uit 1884. In dit gebouw heeft voorheen de Nederlandsche Bank gezeten. Wat ook leuk hieraan is, is dat het hotel tegenover het Noordeinde paleis. Daarnaast kan je de indrukwekkend reusachtige bank kluis zien, maar ook de Gold bar (fluisterbar) bezoeken.

Het Indigo hotel

Buitenkant van het Indigo hotel

Het opnemen van historische elementen in het interieurdesign

Bij het opknappen van het voormalige bankgebouw tot het Indigo hotel hebben ze uit respect zoveel mogelijk historische elementen behouden. Een van de elementen is de indrukwekkend reusachtige kluis in de kelder bij de Gold bar. Dit heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerpen van multifunctionele kluizen in elke kamer (zie mijn eigen ervaring met kluis). Het artwork is veelal geïnspireerd op munten en bankbiljetten.

Centrale hal van het hotel

3 kamertypes

Hotel Indigo heeft 63 kamers met 3 kamertypes. Elke type hotelkamer heeft zijn eigen kenmerken in kleuren, sfeer en materialen. Als eerste de Royal Residence-kamers met uitzicht op het paleis. Elk kamer heeft glas in lood ramen, hoge plafonds en originele lambrisering. Interieur van de kamer is ingericht met de kleuren van donkerrood en blauwgrijs in combinatie met satijn en warme velvets. Ten tweede de Court Capital-kamers. Deze geven het gevoel van rijkdom met gebruik van leer en een kleurenpalet van groentinten. Ten slotte de meer eigentijdse Lofty Living kamers die je op de bovenste verdiepingen kan vinden. Hier worden de oude originele balken en schuine plafonds gecombineerd met betonnen vloeren en glazen wanden. Dit is de kamer type dat ik heb uitgeprobeerd, maar dat vertel ik zo meer over.

De Gold bar

In de kelder is er de Gold bar. Het is geïnspireerd op speakeasy (fluisterbar). Dit is een van oorsprong Amerikaanse aanduiding voor de illegale gelegenheden. Deze waren vanwege de drooglegging van alcoholische dranken  tussen 1920 en 1930 populair. De speakeasy’s werden van alcohol voorzien door een illegaal circuit van bootleggers (dranksmokkelaars). Daardoor hadden ze vaak banden met de georganiseerde misdaad.

The Gold Bar (fluisterbar)

The Gold bar

De originele reusachtige bank kluis

De bezoekers kunnen zowel vanuit de Gold bar als de lobby de oude originele giga grote bank kluis van het gebouw bewonderen. Daarachter bevindt zich ook een meeting room “the Vault”. Vroeger lag een groot deel van de goudvoorraad in de grote kluis opgestapeld. Nu ligt er een grote kleed met allerlei elementen van guldenbiljetten.

Originele bank kluis

Oude originele grote bank kluis

Mijn eigen ervaring

The lofty Living kamer

Ik heb een overnachting in The Lofty Living kamer gedaan. De slippers en kamerjassen liggen op bed klaar voor gebruik. De badkamer is luxe ingericht met zowel een douchecabine als een regendouche. De laatste is echt een ultieme douche sensatie, want ik kan daar echt lang van genieten. Ook weer niet te lang, want dat zou immers waterverspilling zijn. In de kamer staat een kluis met een wiel. De bedoeling is dat je aan het wiel moet draaien om te kunnen openen. Je moest hieraan wel flink draaien, maar het was wel grappig om te doen. Binnenin de kluis is er nog een mini kluis. Dit is bedoeld voor het opbergen van waardevolle spullen. Tevens is er een minibar met 2 flessen mineraal water. Op de tafel staat ook een waterkoker met kopjes, theezakjes en meer. Verder is er goed wifi bereik in de kamer.

24-uurs roomservice

In de tussentijd gaan we bestellen bij de 24-uurs roomservice. Aangezien we benieuwd zijn hoe het eten hier is, bestellen we telefonisch een pasta bolognese en tiramisu. Al vrij snel staan ze voor onze deur met de bestelling. Het eten heeft ons echter goed gesmaakt. Vanuit het kleine raam kunnen we schuin tegenover het paleis Noordeinde zien.

De brasserie Stocks en Bonds

Daarna richting de brasserie Stocks en Bonds. Dit hoort bij het Indigo hotel waar het luxe uitgebreide ontbijtbuffet staat. Tevens is het ook mogelijk om a la carte bestellen.  We  hebben enorm genoten van het eten en van het verblijf in het Indigo hotel.

Uitgebreid luxe ontbijt met ook de mogelijkheid om a la carte te bestellen

Informatie:

Indigo hotel

Noordeinde 33 in Den Haag

Website: https://www.ihg.com/hotelindigo/hotels/us/en/the-hague/hagrp/hoteldetail?cm_mmc=YextLocal-_-IN-_-NL-_-HAGRP

 

 • Reply
  Marco Tola, de mysterieuze Instagram god van de food art - Marilyn Amaterasu
  6 december 2019 at 6:15 am

  […] assistent van Head chef, bij Indigo hotel in Den Haag. Binnen paar maanden werd hij zelf Head chef. Indigo hotel geeft hem de vrijheid om zijn eigen menu samen te stellen. Sinds hij Head chef is geworden maakt […]

 • Reply
  Foodbloggers tour Den Haag: hotspots tips 2018 - Marilyn Amaterasu
  15 februari 2020 at 3:24 pm

  […] Vanaf Dok gaan we naar het nieuwe hotel Indigo dat schuin tegenover het Noordeinde paleis staat. Het hotel waar voorheen De Nederlandsche Bank zich had gevestigd. Daarnaast zijn de kluizen nog intact en ook doorgevoerd in het interieur van het hotel. We krijgen een rondleiding door het hotel van de manager Shirley. Indigo is een luxueuze hotel met 63 kamers, vergaderruimtes en een all-dining concept Brasserie Stock & Bonds. In de kelder kunnen we de grote kluis bewonderen en bij Goldbar hebben we van onze hapje en drankje genoten. Lees meer over het Indigo hotel, klik op link https://marilynamaterasu.nl/het-indigo-hotel-in-voormalig-bankgebouw/ […]

Leave a Reply