Instagram

Follow Me!

Food Recepten

Paulami’s Mango Lassi

1 mei 2019

 

Paulami's Mango Lassi

Mango Lassi is een heerlijke Indiase yoghurtdrink ook wel smoothie door anderen genoemd. Dit ultieme dorstlesser is zeer populair in India maar ook wereldwijd bij Indiase bevolking. Mijn eerste kennismaking met Mango Lassi was op een foodevent dat georganiseerd was door Paulami van https://spicetrip.nl . Nadat ik een glas Mango Lassi leeg dronk, wilde ik meer en besloot dit zelf te willen maken. Ik vroeg aan Paulami voor haar recept van Mango Lassi en zij gaf het aan me. Met haar toestemming mag ik het recept met jou delen. Ik heb het recept van toevoegingen voor vegan variant voorzien.
Keuken: Indiaas
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 kop volle yoghurt ( gewone, voor veganvariant: soja- of kokosyoghurt )
  • 1 kop gehakte overrijpe mango ( of bevroren mango gehakte mango of een kop van mango pulp uit blik )
  • 1/4 kop water of melk ( gewone melk, vegan variant: water of soja- of noten- of kokos- rijstmelk )
  • 4 theelepels suiker of honing, min of meer naar smaak ( gewone suiker, vegan variant: biologische suiker )
  • 1 halve theelepel kardemom of 1 draadje saffraan
  • 3-4 gehakte pistachenoten voor garnering
  • 3-6 ijsblokjes (bij warm weer)

Instructies

  • Doe mango, yoghurt, water of melk, suiker of honing, kardemom, saffraan in een blender en mix gedurende 2 minuten voor een smoothie variant. Daarna in de koeling voor een uur.
  • Als je meer een milkshake variant wilt hebben, en bij warm weer dan voeg je ook ijs toe in de blender. Je kan er ook voor kiezen om Mango Lassi in plaats van ijs in de blender ook deze uit te schenken in een glas met ijsblokjes.
  • Bestrooi halve theelepel gemalen kardemom en gehakte pistaches over de Mango Lassi.
  • Mango Lassi kan tot maximaal 24 uur bewaard worden in de koelkast. Geniet van de heerlijke Mango Lassi

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!