Den Haag Hotspots

Coffeelicious, breakfast- and lunchroom

30 april 2019

Coffeelicious is een breakfast- and lunchroom met vestigingen in Rotterdam, Breda, Dordrecht en Den Haag. Mijn eerste kennismaking met Coffeelicous is vorig jaar met de lancering van de nieuwe vegan high tea bij Coffeelicious in Rotterdam als niet-veganist. Daarna een high tea in Dordrecht en een (to go) lunch in Den Haag. Lees verder.

 

1.Vegan high tea in Rotterdam

Coffeelicious aan de Nieuwe Binnenweg 174

Het ontstaan van vegan high tea

Doordat er vanuit de klanten een grote behoefte is aan veganistische producten heeft de Coffeelicious aantal veganistische recepten ontwikkeld. Dit heeft dus geleid tot de lancering van vegan high tea in Rotterdam vorig jaar. Sindsdien is het mogelijk om vegan high tea te bestellen.

Waaruit bestaat vegan high tea?

Elk high tea etagère bestaat uit drie lagen. De onderste laag liggen sandwiches met verschillende beleggen zoals pompoen, humus, gegrilde groenten en meer. Brood is gemaakt van sodabread. In het midden liggen de scones met vegan clotted cream en marmelade. De bovenste laag liggen de heerlijke cupcakes in drie varianten.

Het is een 2-uur durende high tea met onbeperkt thee. Als niet-veganist heb ik werkelijk genoten van de vegan high tea.

Vegan high tea

2.High tea in Dordrecht

Coffeelicious aan de Wijnstraat 182

Als niet-veganist heb ik goede ervaring met vegan high tea gehad. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de gewone high tea. Ik ben naar Dordrecht gegaan voor de high tea. Ook hier is het een 2-uur durende high tea met onbeperkte keuze aan thee uit de menukaart.

High tea

De samenstelling van de standaard high tea

Het verschil met de vegan high tea is natuurlijk de ingrediënten. Onderste laag liggen de sandwiches met kip, brie met aardbeien en balsamico dressing en zalm met citroen. In het midden de scones met clotted cream en marmelade. Tenslotte de bovenste laag met brownies, cupcakes en zandkoeken. Ze waren heerlijk.

3.(To Go) lunch in Den Haag

Coffeelicious aan de Lange Voorhout 58b

De vestiging Coffeelicious in Den Haag bestaat vanaf 1 november 2018. Sinds de opening wordt het heel goed bezocht. Interieur van Coffeelicious kan ik het beste omschrijven als een klassiek modern met een romantisch tintje eraan. Het roept warmte en gezelligheid op. Het interieurstijl is in alle filialen van Coffeelicious doorgevoerd.

Je kan daar terecht voor to-go ontbijt en lunch. Het wordt dagelijks vers gemaakt en verpakt. Ik heb zowel to go lunch als lunchen gedaan. De ene keer heb ik een to go lunch gekozen met een verpakte zalm sandwich en vers gemaakte bietensap mix. De andere keer lunchen met een zalmsalade en verschillende latte ‘s.

To go ontbijt en lunch

Af en toe kom ik langs voor een kop koffie met heerlijk vers gemaakt gebak. Probeer hun Coffeelicious cake (ananas, banaan en pecan), wortelcake en velvet cake. Ze hebben ook hun menukaart uitgebreid met freakshakes en meer.

Coffeelicious gebak en cappucino

Coffeelicious is een aanrader.

Als je meer wilt weten over het ontstaan van Coffeelicious van toen en nu. Lees dan verder.

 

Het ontstaan van Coffeelicious toen en nu

Het ontstaan van het koffieconcept naam Coffeelicious en de oprichting

De naam voor hun eerste koffieconcept zaakje werd bedacht door Fiona en haar man Marc tijdens het brainstormen in de auto. Een samenvoeging van coffee en delicious leidde tot de naam Coffeelicious. In 2012 opende Fiona samen met haar man hun eerste breakfast and lunchroom aan de Wijnstraat 182 in Dordrecht. Een gewaagde zet aangezien ze geen horeca – of ondernemingservaring hebben.

Daarnaast dronk Fiona geen koffie, ze lustte het zelfs niet eens totdat ze een barista (specialist in het bereiden en serveren van koffie) toevallig op een verjaardag tegen kwam en haar enthousiasme aanwakkerde over koffie. Hij adviseerde haar dat het belangrijk was om tijd en geld te investeren in koffieboon, koffiemachine en de vaardigheden om goede koffie te zetten. Fiona volgde zijn raad op door overal koffie te drinken om het koffieproduct te leren kennen en begon daardoor koffie steeds meer te waarderen. Ze behaalde zelfs haar barista certificaat bij de Koffieschool maar had alleen nog geen praktijkervaring opgedaan. Dit loste ze op door ervaring op te doen in haar eerste eigen zaakje met de hulp van een koffiefanaat die heel goed was in het zetten van koffie maar ook met het proeven en het benoemen van smaken. Sindsdien doet ze dat gepassioneerd.

Fiona en haar medewerker

Na eerste zaakje volgde er meerdere vestigingen

Fiona besefte dat bij koffie ook gebak hoorde, maar ze kon alleen niet bakken of koken en haar moeder wel. Ze was opgegroeid met de heerlijke taarten van haar moeder en besloot haar moeder te vragen om in het bedrijf te komen werken. Dit gebeurde ook en Coffeelicious werd vervolgens een familiebedrijf met haar man, moeder, vader en later haar broer erbij. De taken en rollenverdeling zijn in goed overleg gedaan en regelmatig houden de familieleden een gezamenlijk vergadering over het reilen en zeilen van Coffeelicious.

Hightealicious

In 2015 is Coffeelicious met het high tea concept Hightealicious gestart wat het domein van haar moeder Joan is geworden. Haar moeder is verantwoordelijk voor alle recepten van Coffeelicious en het is een constante proces met het bedenken van nieuwe gerechten. Alles wordt dagelijks vers bereid bij Coffeelicious filialen volgens de recepten van haar moeder Joan. Service en kwaliteit staan bij Coffeelicious hoog in het vaandel en het familiebedrijf zorgt ervoor dat de klanten tevreden bij hen weggaan. Coffeelicious won zelfs in 2014 Koffie Top 100, beste koffie in Nederland, uitgereikt door MH Misset Horeca.

Fiona’s droom om meerdere vestigingen in Nederland te hebben, begint steeds meer vaste voet aan de grond te krijgen. Coffeelicious heeft vestigingen in Dordrecht (in 2012 en 2 outlets in 2015 waarvan eentje inmiddels in 2017 is gesloten), Rotterdam (2016), Breda (2017) en sinds 1 november 2018 ook in Den Haag. Nu heeft ze een nieuwe locatie op het oog. Volgende kan misschien Amsterdam zijn.

 

    Leave a Reply