Recepten

Roze pastagerecht

20 juli 2019
roze pasta

Een zeer gemakkelijk en tijdbesparend recept om een roze pasta te maken. Het is een heerlijke frisse pastagerecht.

Roze pastagerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 reeds gekookte bieten in pak
  • 1 versgeperste knoflook teentje
  • 250 gram tagliatelle ( of andere soort pasta)
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram ricotta kaas
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 geraspte limoen schil
  • 50 gram gehakte nootjes (walnoot, pistache etc)
  • pak fijn geraspte parmiggiano kaas

Bereidingswijze:

Je kookt de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente. Gooi pastawater niet weg. In de tussentijd ga je twee rode bieten raspen. Je doet olijfolie in de pan en dan laat je het heet worden. Vervolgens knoflook in de pan op zacht vuur en dan ga je met een spatel roeren totdat het glazig wordt. De geraspte bieten voeg je toe met een halve eetlepel zout en dan roer je 2 minuten door. Je voegt halve koffiekop water toe en daarna 3 minuten sudderen. Dan voeg je ricotta kaas erbij en dan weer halve eetlepel zout erbij en dan roer je 5 minuten tot een geheel. Je kan natuurlijk meer zout toevoegen als je dat lekker vindt.

Ik hou van een grove structuur pasta saus. Als je van fijne pastasaus houdt dan mix je met een handmixer in de pan.  Als je klaar bent, dan leg je de handmixer weg. Dan voeg je al dente pasta erbij en dan ga je vermengen met een houten pollepel en vork totdat het een roze geheel is. Af en toe doe je pastawater erbij om het smeuïger te maken. Vervolgens leg je roze pasta op je bord en dan strooi  je parmigianno kaas erover heen met gehakte nootjes, geraspte limoenschil en versnipperde basilicum blaadjes. Eet smakelijk!

    Leave a Reply