Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Foodart Recepten

Smice kerst dessert

9 april 2019
Smice kerst dessert

Het is bijna kerst. En ik zat te denken wat voor soort kerst dessert ik wilde maken. Dit is het resultaat geworden. Hieronder deel ik mijn recept Smice kerst dessert met jou. Het is een toevoeging van ‘Sparkling Wine’ van Smice, een van mijn favoriete ijsmerken tussen huisgemaakte red velvet witte chocolade koekjes en omringd met frambozen saus en stukjes fruit.

Recept Red Velvet witte chocolade koekjes (ca 12 grote koekjes)

Ingrediënten:

  • 140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram bruine bastersuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel espresso poeder
  • 1 lepel karnemelk. Het mag ook gewoon melk zijn maar karnemelk geeft dat typische red velvet smaak
  • 210 gram all-purpose flour (vb. Ongran glutenvrije bloem voor alle toepassingen. Je mag natuurlijk ook gewoon meel gebruiken)
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1 theelepel maizena
  • 2 1/2 lepel cacao poeder
  • 1 lepel rode eetbare kleursel. Ik heb dan zelf van merk Tip Top met rode kleur van cola en champagne extract smaak (je kan dit kopen bij supermarkt en toko. Tuurlijk kan je ook natuurlijke kleurstof gebruiken zoals rode bieten maar dan moet je meer dan 10 rode bieten gebruiken om datzelfde rode kleur te hebben)
  • 150 gram witte chocolade chips. Dit zijn bakvaste witte chocolade druppels dat tijdens het bakken zijn vorm blijft behouden. (je kan het kopen bij goede kookwinkels, internet of anders witte chocolade dat je in stukjes maakt)
  • 80 gram notenmelange
  • decoratie: fruitstukjes, eetbare bloemen en mint

Bereidingswijze:

  1. Klop (zachte gesmolten) boter tot het licht en luchtig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de bruine en witte suiker toe en klop tot deze goed zijn afgeroomd. Daarna het ei, vanille-extract, zout, karnemelk en espresso-poeder toevoegen en goed kloppen. Als laatste voeg de voedselkleurstof toe en meng ze met de andere ingrediënten. Eenmaal goed gemixt, dan pas apart zetten.
  2. In een aparte kom voeg je bloem, bakpoeder, maizena en cacaopoeder toe en dan ga je de ingrediënten goed mengen. Eenmaal goed gemengd, voeg je rode voedingskleur toe. Als het deeg niet zo rood is als je graag zou willen, dan kan je meer kleurstof toevoegen tot het op jouw gewenste kleur is.
  3. Je voegt witte chocolade chips met de stukjes notenmelange toe in de kom met het rode deeg en meng deze goed totdat het geheel goed vermengd is. Maak van het koekjesdeeg een rol van zo’n 4 cm dik en verpak deze in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm ondertussen je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Snij plakjes van zo’n 1,5 – 2 cm van de rol en leg deze op de bakplaat. Bak de cookies 12 – 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hard worden op een rooster.

Zwarte frambozensaus

Ingredienten:

  • 100 gram ofwel 1 klein doosje zwarte frambozen
  • 50 ml water
  • 1 theelepel kristalsuiker (je kan naar jouw smaak meer suiker toevoegen)

In een pan met de ingrediënten op hoog vuur zetten en goed roeren totdat het ingekookt is. Daarna laten afkoelen.

Bord opmaken

Lepel zwarte frambozensaus op de bord leggen en dan met een lepel lichtjes op slaan totdat het naar alle kanten spettert. Red velvet koekje naast saus leggen met SMICE sparkling wine ijs erop en dan doe je vervolgens red velvet koekje weer bovenop. Op de saus kan je fruitstukjes leggen etc. Heel veel eetplezier!

    Leave a Reply