Travel

Top 10 steden trips

25 juli 2019

Top 10 stedentrips. Wil je er even tussen uit, maar heb je geen tijd of zin in een lange vakantie? Maak dan eens een leuke stedentrip. Bekijk de cultuur en ervaar de romantiek van de mooiste steden. Ik heb de top 10 vast voor je op een rijtje gezet.

Top 10 steden trips

1. Rome, Italië

Op de eerste plaats staat met recht Rome. Deze stad bruist vol van de romantiek. Het is een ideale bestemming om met je geliefde even een paar dagen er tussen uit te gaan. Je vind er het beroemde Colosseum en natuurlijk de Vaticaanstad. Ook een espresso moet je in Rome gedronken hebben.

2. Barcelona, Spanje

Barcelona heeft een rijke cultuur en hele mooie bezienswaardigheden. Wat dacht je van heerlijke tapas en seafood? Je vind het er allemaal!

3. Istanbul, Turkije

Istanbul staat echter bekend om zijn bazaars, het straatleven en de mooie uitzichten. Verder zijn er bezienswaardigheden genoeg zoals de Blauwe moskee, de Grote bazaar en het Topkapi-paleis.

4. Praag, Tsjechië

Praag is al jarenlang de favoriet onder de toeristen die op zoek zijn naar een leuke, niet al te dure stedentrip. Het centrum is historisch en heeft veel bezienswaardigheden te bieden. De ouderwetse kroegjes waar een biertje nog geen euro kost zijn er volop te vinden.

5. Lissabon, Portugal

Leuke pleinen vol met terrassen, maar ook sfeervolle winkelstraten vind je in Lissabon. De romantische stad is daardoor een ideale bestemming voor een verliefd stel die even weg willen van alle drukte.

6. Boedapest, Hongarije

Hou je van klassieke paleizen? De Hongaarse hoofdstad heeft in alles in zich voor een prachtige stedentrip. Laat je dus verrassen door de elegantie en romantiek die de stad te bieden heeft.

7. Wenen, Oostenrijk

De politieke en economische hart van Oostenrijk is toch Wenen. De rijke historie vind je immers in de prachtige gebouwen en musea. Bezoek ook de oude werkplaats van Mozart voor een mooi stukje geschiedenis.

8. Sevilla, Spanje

De romantischetad van Spanje is de  Sevilla. In de stad vind je namelijk overal sinaasappelbomen, prachtige gebouwen en sfeervolle pleinen. Bovendien is Sevilla zowel in de herfst, lente als winter goed te bezoeken.

9. Stockholm, Zweden

Stockholm heeft mooie kleurrijke huizen, geplaveide straten, de oude gebouwen en gotische kerken. Het is een bestemming waar je dagen lang je ogen uit zult kijken.

10. Athene, Griekenland

De oudste wereldstad van Europe is echter Athene. Het is ook een wereldstad om te bezoeken. Ondanks dat er her en der wat achterstallig onderhoud is, blijft het een stad die nog steeds genoeg charme heeft voor een stedentrip.

 

Photo by Willian West on Unsplash

    Leave a Reply