Er zijn veel variaties met courgette. Ben je net als ik ook dol op courgette? Zo ja, probeer dan zeker mijn heerlijke recept van vegetarische courgetteboten. Het is een heel eenvoudig recept.
Vegetarische courgetteboten
Een heerlijke vegetarische courgetteboot op een bed van gekleurde spaghetti.
Ingrediënten:
- 2 courgette
- pesto saus
- 1 afgestreken theelepel zout
- 1 afgestreken theelepel zwarte peper (mag ook andere soort peper zijn)
- 2 eetlepels olijfolie
- Cherry-tomaatjes
- mozzarella (veganistisch: veganistische kaas)
- verse fijngehakte Italiaanse kruiden zoals oregano, rode uien en ga zo maar door (in plaats van vers kunt u ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken)
- verse basilicum voor de garnering
Bereidingswijze:
- Je halveert de courgette in lengte en holt de beide helften niet te diep uit.
- Meng de olijf olie met zout en zwarte peper. Vervolgens besprenkel je de olijfolie mix op de binnenkant van beide helften. Wrijf ze daarna geheel in.
- Dan doe je ze in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten.
- Na 20 minuten haal je ze uit de oven en smeer je de binnenkant van beide helften in met pesto naar keuze. Ik gebruik zelf arrabbiata pesto.
- Na het aanbrengen van de pesto doe je de gehalveerde kerstomaatjes en de plakjes mozzarella achter elkaar. Dit blijf je herhalen totdat de courgette-boot helemaal vol zit.
- Daarna strooi je de Italiaanse kruiden over deze kerstomaatjes en mozzarella. Vervolgens doe je ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
- Haal ze uit de oven wanneer de mozzarella is gesmolten. Garneer vervolgens met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!
Gekleurde spaghetti. Kook rode kool tot het is geconcentreerd en het water donkerpaars is. Meng dit donker paars gekleurde water met bakpoeder voor een lichtere kleur.
No Comments