Instagram

Follow Me!

Recepten

9 april 2019
Courgette-boten

Vegetarische courgetteboten

Een heerlijke vegetarische courgetteboot op een bed van gekleurde spaghetti.

Ingredientes:

  • 2 courgette
  • pesto saus
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 1 afgestreken theelepel zwarte peper (mag ook andere soort peper zijn)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Cherry-tomaatjes
  • mozzarella (veganistisch: veganistische kaas)
  • verse fijngehakte Italiaanse kruiden zoals oregano, rode uien en ga zo maar door (in plaats van vers kunt u ook gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken)
  • verse basilicum voor de garnering

Bereidingswijze:

Je halveert de courgette in lengte en holt ze uit, maar niet te diep. Meng de olijf olie met zout en zwarte peper en sprenkel vervolgens de binnenkant van de gehalveerde courgette met de olijfolie mix en wrijf het geheel in. Dan doe je het in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 15 minuten. Na 20 minuten haal je het uit de oven en smeer je de binnenkant in met pesto. Het maakt niet echt uit welke pesto je daarvoor gebruikt. Na het aanbrengen van de pesto doe je de gehalveerde kerstomaatjes en de plakjes mozzarella achter elkaar en dat herhaal je tot de courgette-boot vol zit met kerstomaatjes en mozzarella. Daarna strooi je de Italiaanse kruiden over deze kerstomaatjes en mozzarella. Vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten en haal het uit de oven wanneer de mozzarella is gesmolten. Garneer vervolgens met verse basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Gekleurde spaghetti. Kook rode kool tot het is geconcentreerd en het water donkerpaars is. Meng dit donker paars gekleurde water met bakpoeder voor een lichtere kleur.

    Leave a Reply

    Instagram

    Follow Me!