Bananenbrood zoals ik het zelf graag eet. Mijn recept van bananenbrood met frambozen, pecan noten, donker chocolade en amandelmelk kan je hieronder vinden.
Bananenbrood zoals ik het zelf graag eet
Vandaag is de bananenbrood dag (23 februari) en ik heb speciaal als viering een eigen samengestelde bananenbrood gemaakt. Bananenbrood zoals ik het zelf graag eet. Je kan zoveel bananenbrood variaties maken en ik deel mijn bananenbrood recept met jou.
Equipment
- 1 Cakeblik van 25 cm
- 1 bakpapier
- handmixer
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen 3 bananen ga je verwerken in brood en 1 banaan voor de bovenkant. Je kan natuurlijk overrijpe bananen gebruiken waardoor de smaak van de bananen meer overheersend zal zijn. Zelf heb ik rijpe bananen gebruikt waar de schil nog geel is.
- 125 gram roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker Witte basterdsuiker geeft wat meer smaak en een nattere structuur. Dit zorgt ervoor dat de bananenbrood minder snel uitdroogt.
- 2 eieren
- 60 ml amandelmelk Ik heb de amandelmelk van Beleaf gebruikt maar je kan natuurlijk ook een andere merk nemen. Of natuurlijk iets anders als je niet van amandelmelk houdt.
- 1 tl vanille -extract
- 15 stuks pecan noten 10 pecan noten verkruimeld in bananenbrood beslag en 5 pecannoten voor de bovenkant.
- 10 stuks frambozen Bevroren frambozen zijn makkelijker te verkruimelen. 8 bevroren verkruimelde frambozen in de brood en 2 voor de bovenkant.
- 250 gram zelfrijzende bakmeel
- snufje zout
- handje vol fijn gehakte donker chocolade Zelf heb ik kant en klaar donker chocolade druppels genomen, maar je kan natuurlijk ook chocolade hakken en in brood verwerken en ook voor de bovenkant.
- Optioneel bij serveren: slagroom en ijsbolletje
Instructies
- Als eerste ga ik de frambozen in de vriezer doen. De frambozen is makkelijker te verkruimelen in bevroren vorm.
- Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven op 160 graden en elektrische oven op 180 graden. Hoe herken je een heteluchtoven? als er een knop is met icoontje ventilator).
- Vet een bakblik van 25 cm in. Ik gebruik zelf een bakspray hiervoor. De bakspray is heel makkelijk in gebruik en geen geklieder meer met boter of olie. Bekleed daarna de ingevette bakblik met bakpapier. Op die manier blijft de bakpapier goed zitten en je krijgt de gebakken bananenbrood ook makkelijk weer eruit.
- Meng de witte basterdsuiker met de roomboter en klopt deze goed door elkaar met een handmixer. Voeg de eieren een voor een toe en meng deze goed met elkaar.
- Doe de amandelmelk en vanille-extract erbij en roer deze door. Voeg de zelfrijzende bakmeel en snufje zout toe en klop deze met een handmixer totdat ze goed vermengd zijn.
- Prak de 3 bananen met een vork fijn of pureer ze in een blender. Voeg de geprakte/gepureerde bananen in je beslag en vermeng deze goed door. Als laatste doe je de verkruimelde pecan noten en fijngehakte chocolade erbij.
- Giet het beslag in de bakblik. Je hebt nog een banaan over voor de bovenkant. Halveer de banaan in de lengte en doe de bolle kant op de bovenkant. Doe ook de pecan noten in zijn geheel en ook de verkruimelde bevroren frambozen, chocolade op de bovenkant van de bananenbrood.
- Als de bovenkant gedaan is, dan doe je de bakblik in voorverwarmde oven en bak dit voor ongeveer 50 - 65 minuten. Check na 50 minuten de bananenbrood met een houten prikker. Als het niet droog uitkomt, dan na 10 minuten weer controleren. Zodra houten prikker droog uitkomt, dan is jouw bananenbrood klaar.
- Optioneel, kan je bij het serveren slagroom en ijsbolletje bij je bananenbrood doen. Eet smakelijk!
Bananabread just the way i like it
Today is banana bread day (February 23) and I made my own banana bread especially as confirmation. Banana bread the way I like to eat it myself. You can make so many banana bread variations and I share my banana bread recipe with you.
Equipment
- 1 baking tray of 25 cm
- 1 baking paper
- 1 handmixer
Ingrediënten
- 4 ripe bananas You will use 3 bananas in bread and 1 banana for the top. You can of course use overripe bananas so that the taste of the bananas will be more dominant. I myself have used ripe bananas where the skin is still yellow.
- 125 gram butter
- 200 gram White caster sugar White caster sugar gives more flavor and a wetter structure. This ensures that the banana bread does not dry out as quickly.
- 2 eggs
- 60 ml almond milk I used Beleaf almond milk, but you can of course also use another brand. Of course something else if you don't like almond milk.
- 1 tsp vanilla extract
- 15 pecans 10 pecans crumbled in banana bread batter and 5 pecans for the top.
- 10 Raspberries Frozen raspberries are easier to crumble. 8 frozen crumbled raspberries in the bread and 2 for the top.
- 250 gram self-raising floor
- a pinch of salt
- a handful of finely chopped dark chocolate I myself have taken ready-made dark chocolate drops, but you can of course also chop chocolate and use it in banana bread batter and also for the top.
- Optional when serving: whipped cream and ice cream scoop
Instructies
- First I'm going to put the raspberries in the freezer. The raspberries are easier to crumble in frozen form.
- Preheat the oven to 160 degrees (convection oven at 160 degrees and electric oven at 180 degrees. How do you recognize a convection oven? if there is a button with a fan icon).
- Grease a 25 cm baking tray. I use a baking spray myself. The cooking spray is very easy to use and no more mess with butter or oil. Then line the greased baking tray with baking paper. That way the baking paper stays in place and you can easily get the baked banana bread out again.
- Mix the white caster sugar with the butter and beat well with a hand mixer. Add the eggs one at a time and mix well.
- Add the almond milk and vanilla extract and stir. Add the self-raising flour and a pinch of salt and beat with a hand mixer until well blended.
- Mash the 3 bananas with a fork or puree them in a blender. Add the mashed/mashed bananas to your batter and mix well. Finally, add the crumbled pecan nuts and finely chopped chocolate.
- Pour the batter into the baking pan. You still have a banana left for the top. Halve the banana lengthwise and place the rounded side on top. Also put the whole pecan nuts and also the crumbled frozen raspberries, chocolate on the top of the banana bread.
- When the top is done, place the baking tin in the preheated oven and bake for about 50 - 65 minutes. Check the banana bread after 50 minutes with a wooden skewer. If it doesn't come out dry, check again after 10 minutes. As soon as a wooden skewer comes out dry, your banana bread is ready.
- Optionally, you can add whipped cream and an ice cream scoop to your banana bread when serving. Enjoy your dinner!
No Comments