Den Haag Hotspots recensie Restaurants Travel

Italiaanse cuisine bij Cucina & bar Donna in het WTC

23 maart 2022
Italiaanse gerechten bij Cucina& bar Donna

Ken je Cucina & bar Donna al? Het is een gezellig Italiaanse restaurant in de binnentuin van het WTC The Hague.  Cucina & bar Donna is ingericht in een prachtig moderne stijl. Het gebruik van warme kleuren in hun interieur zorgt voor een gezellig en huiselijke sfeer. Ik heb op hun menu kaart een aantal bekende Italiaanse klassiekers zien staan, maar ook nieuwe gerechten. Wil je meer over mijn ervaring met deze restaurant weten? Lees dan verder.

Italiaanse restaurant Cucina & bar Donna

Op een unieke locatie, de binnentuin van het World Trade Center (WTC) The Hague

Je kan het restaurant vanaf de buitenkant van de hoofdingang van het WTC gebouw niet echt zien. Wanneer je het gebouw binnenloopt dan zit het Italiaanse restaurant in de binnentuin. Als je via de trap gaat, dan kom je op het open gedeelte van het restaurant terecht. En het open gedeelte maakt het restaurant ook een stuk leuker. De hoge glazen plafondramen in het gebouw zorgen voor veel daglicht op de binnentuin en ook op het restaurant. En volop daglicht heeft weer een positieve invloed op je humeur en ook op je Italiaanse beleving in het restaurant. Het is trouwens geen bedrijfsrestaurant want het is ook toegankelijk voor het publiek!.

 Cucina & bar Donna

Van bovenaf kan je het gehele Italiaanse restaurant zien

Opening van het Italiaanse restauant Cucina & bar Donna

De nieuwe Cucina & bar Donna  ging  in oktober 2021 van start maar moest door Corona maatregelen weer dicht. Dit jaar mocht het restaurant eindelijk weer open en ik ging natuurlijk hun eten uitproberen. Ze hebben een nieuwe Italiaanse chef-kok in dienst genomen en het concept is vernieuwd.

De naam Cucina & bar Donna

Wist je dat Cucina & bar Donna vernoemd is naar hun zus en tante (la padrona di casa) ?. Zij is de Italiaanse vrouw die voor gezelligheid in huis zorgt. Hun vrienden komen speciaal voor haar terug voor een goed gesprek of luisterend oor of haar kookkunsten. Zij wordt gezien als een echte Donna. Donna is een Italiaanse vrouw die de Italiaanse gastvrijheid hoog in vaandel heeft en heerlijk authentieke gerechten kookt. En daarom vinden ze de naam passend bij hun restaurant.

interieur stijl

Moderne interieur bij Cucina & bar Donna.

Vernieuwd Italiaanse menu en concept

Het restaurant heeft een aantal authentiek Italiaanse klassiekers op hun menukaart staan. Ik heb diverse gerechten uitgekozen en uitgeprobeerd. Deze zijn Focaccia carpaccio, pizza Ortolana (vegetarisch), Gesuiti Marchigiani, Tagliatelle Con Gamberi, Caponata, burrata, Parmigiania di Melanzane en een salade.

Focaccia Carpaccio

Focaccia is een Italiaans plat brood dat vers gemaakt wordt door de chef-kok. Hij heeft de focaccia belegd met carpaccio. Carpaccio is een dungesneden rauw rundvlees. Ik heb heerlijk genoten van het broodje.

Heerlijke Italiaanse verwennerij

Focaccia Carpaccio. Linksboven is Caponata en rechtsboven is een gemengde salade.

Pizza Ortolana

Dit is een vegetarische pizza met gegrilde groenten, tomaat, mozzarella en basilicum. De pizza wordt vers gemaakt en het smaakte heel goed. Als je een vegan pizza wilt hebben, dan is dat ook mogelijk. Er is zelfs glutenvrij pizza voor  de mensen die geen gluten mogen eten. Wel van te voren aangeven bij het Italiaanse restaurant.

Uitgebreid Italiaanse gerechten

Pizza Ortolana, boven heb je Focaccia Carpaccio, Tagliatelle con Gamberi, Parmigiani di Melanzane en Burrata.

Italiaanse witte lasagne, Gesuiti Marchigiani

Gesuiti Marchigiani is een witte lasagne met provolone, mozzarella, bechamel en champignons. De witte lasagne is heerlijk smeuiig met de bechamelsaus in combinatie met de gesmolten provolone kaas en mozzarella en champignons. Dit Italiaanse ovengerecht is de favoriet van de restaurantmanager. Hij heeft ook een leuk verhaal over de witte lasagne verteld. Toen de oma te oud werd om voor de hele familie te koken, gingen ze met z’n allen naar een lokale restaurant in Italië. Het Italiaanse restaurant had maar 1 gerecht op menu staan en dat was ‘Gesuiti Marchigiani’ . Ze hadden dit ervaren als de lekkerste witte lasagne ooit. Sindsdien staat het gerecht op hun menukaart.

Italiaanse pastagerecht, Tagliatelle con Gamberi

Dit is een Italiaanse pastagerecht: tagliatelle met garnalen. De garnalen waren heerlijk gekruid. Alleen de tagliatelle was ietsje aan de droge kant.

Italiaanse Caponata, burrata en gemengde salade

Caponata is een Siciliaanse salade met gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine. Ik vind het een smakelijke frisse salade en ietwat zoetig van smaak. De burrata lijkt op de buitenkant mozzarella maar is romig met een soort gesponnen pasta aan de binnenkant. De gemengde salade is een kleurrijk salade. Dit past heel goed bij andere gerechten als bijgerecht.

Parmigiania di Melanzane

Dit is ook een soort lasagne maar dan met laagjes aubergine, mozzarella, Parmezaanse kaas, tomaat en basilicum. Ik vind het een heerlijk ovengerecht.

Italiaanse diner

Cucina & bar Donna. Heerlijk Italiaans eten in een mooi omgeving.

Terugblik

Ik heb Italiaans restaurant Cucina & bar Donna echt als positief ervaren. De Italiaanse gerechten waren zo lekker en de bediening was vriendelijk. Het open restaurant in de binnentuin straalde warmte, gezelligheid en huiselijk uit. Dit is een aanrader!

Cucina & bar Donna

Prinses Beatrixlaan 582

Binnentuin van het World Trade Center (WTC) The Hague

2595 BM  Den Haag

Website: Cucina & bar Donna

 

 

 

    Leave a Reply