Den Haag Hotspots recensie Restaurants Travel

BlueBlood introduceert de Nikkei cuisine in Den Haag

17 mei 2022

BlueBlood introduceert de Nikkei cuisine in Den Haag. De Nikkei cuisine blijkt in andere Internationale steden zoals Dubai, Barcelona en London heel erg populair te zijn. En nu kan je de Nikkei cuisine ook zelf ervaren bij dit restaurant. Wat houdt de Nikkei cuisine in? Nikkei cuisine is de perfecte combinatie van het heerlijke frisse en soms iets pittige van Peru met de verfijnde en elegante smaken van Japan. Een leuk feitje is dat prins Harry en hertogin Meghan ook bij Blueblood hebben gegeten. Lees verder voor mijn ervaring met dit restaurant.

BlueBlood met hun Nikkei cuisine

Kennismaking met BlueBlood

Den Haag is weer een hotspot rijker met het restaurant BlueBlood. Het restaurant heeft dit jaar zijn deuren geopend en zit in het Hilton hotel aan de Zeestraat. BlueBlood is het nieuwe horeca concept van het Hilton hotel in Den Haag. En je kan bij BlueBlood kennis maken met de voortreffelijke Nikkei cuisine: Peruaans eten met Japanse invloeden. Daarom ben ik echt blij dat dit restaurant als eerste de Nikkei cuisine naar Den Haag heeft gebracht.

De naam BlueBlood

Waarom de naam BlueBlood? De naam verwijst ten eerste naar de blauwe kleur van het bloed van een kreeft. De kreeft staat namelijk centraal bij Blueblood zowel op de menukaart als in design. Ten tweede verwijst de naam ook naar de Koninklijke familie die woonachtig is in Den Haag. Ik vind het zelf een pakkend naam. Het klinkt trendy en hip maar straalt ook een bepaalde allure uit.

Interieur design

Het restaurant is geïnspireerd op de onderwaterwereld waarbij de focus op de kreeft ligt. Ik vind bijvoorbeeld de cocktailbar er spectaculair uitzien. Het doet me in zijn geheel denken aan een koraalrif: levendig en kleurrijk. De cocktailbar vormt dan ook het hart van het concept. Je ziet de kleuren zeeblauw, zeegroen en houttinten overal in het restaurant terug. Het ziet er stijlvol en elegant uit. En de speelse elementen van het interieurdesign zorgen ervoor dat je op je gemak voelt.

Veel lichtinval door de grote ramen geven bij mij een positief en licht gevoel. Het buitenterras ziet er uitnodigend uit om gezellig een drankje daar te doen. Al mag van mij wat meer groen komen om het nog gezelliger te maken. Ik vind dat de vele spiegels in het restaurant diepte creëren en diepte geeft je dat gevoel van ruimte. Verder vind ik dat de manier van de opstelling van sofa’s en zitjes in het restaurant voor een huiselijk sfeer zorgen. En als laatste valt ook de verlichtte etalage wanden op. Daar kan je diverse champagne flessen zien maar ook meerdere messen. Ik vind dat ze geslaagd zijn in hun interieurdesign.

Mijn ervaring met de Nikkei cuisine

BlueBlood nieuwe concept is de Nikkei Cuisine: Peruaans eten met Japanse invloeden. De Nikkei cuisine is nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar dat zal langzamerhand wel verandering in komen. Het restaurant heeft een uitgebreid menukaart. Doordat de focus op de kreeft gelegd wordt op zowel de menukaart als in het design, zie je dit ook terug in verschillende gerechten en het interieur.

Welke gerechten heb ik zelf uitgeprobeerd?

Ik heb de halve gemarineerde kreeft geproefd en dat smaakte echt heerlijk. De dry aged tomahawk, vlees van rundeweide was zo sappig, mals en super lekker. Ik vond de ceviche van zalm met de speciale ingrediënten verfrissend lekker. Het was ietsje pittig maar wel in balans met de andere smaken. De heerlijke California sushi rol zag er kleurrijk en feestelijk uit. Rauwe sashimi (tonijn en zalm) en oesters waren super vers en erg smakelijk. Ik vond de bloemkool steak verrassend goed. Als laatste had ik genoten van mijn desserts. Het was voor mij in z’n geheel een geweldige ervaring met de Nikkei cuisine.

Terugblik

Mijn eerste kennismaking met de Nikkei cuisine bij BlueBlood was echt fantastisch. Het eten was overheerlijk en verfijnd. De smaken waren verrassend lekker en mooi in balans. De sommelier koos voor mij de lekkere wijnen die heel goed passen bij mijn gerechten. Ik vond het sfeer in het restaurant erg aangenaam en het personeel was heel vriendelijk. Het interieur van het restaurant was prachtig. Ik vond Blueblood absoluut een aanrader. Probeer het zelf uit!

 

 

Meer info:

BlueBlood (in het Hilton hotel)

Zeedijk 35

2518 AA  Den Haag

Website: Het restaurant BlueBlood

Elke dag geopend van 11.00 tot 23.00 uur

    Leave a Reply