Hotspots Restaurants Voorburg

Five Flavors, Indian cuisine in Voorburg

18 juni 2021

Five Flavors, Indian cuisine in Voorburg. Dit is een kleine familierestaurant dat gespecialiseerd is in Indian cuisine zowel authentiek als vernieuwend. Five Flavors wordt gezien als een van de verborgen parels van Voorburg. Wij gingen daarom het eten van Five Flavors uitproberen. Lees verder voor onze ervaring met Five Flavors.

Five Flavors

Achtergrond

De eigenaren, het echtpaar Bp Kafle en Rosani Sharma hadden samen een droom om hun eigen restaurant te beginnen. Op 5 september 2018 werd hun droom werkelijkheid. Toen begon de start van hun eigen Indiase restaurant Five Flavors. Ze hebben ieder hun eigen rol in het restaurant. Rosani is de gastvrouw en haar man staat in de keuken met zijn jarenlange ervaring als kok.

Locatie

Five Flavors is een klein, gezellig Indiaas restaurant aan de Monseigneur van Steelaan 217 in Voorburg. Vanaf de straat is het kleine restaurant niet echt zichtbaar. Het zit namelijk een beetje verstopt tussen een zaakje en een supermarkt.

Inrichting in een Indiase stijl

Als je het eenmaal hebt gevonden, dan ziet het er van binnen knus en huiselijk uit. De eigenaren hebben hun restaurant ingericht in hun eigen stijl zoals ze dat ook in hun eigen huis zouden doen. Met hun inrichting laten ze een stukje van hun persoonlijkheid zien maar ook hun Indiase cultuur.

Waarom de naam Five Flavors?

De eigenaresse Rosani geeft hierop een toelichting. “Five Flavors betekent 5 smaken. Ze zijn verschillend in smaak maar als je de 5 smaken bij elkaar doet, dan krijg je de typische Indiase smaak.” En daarom vinden ze de naam Five Flavors passen bij hun concept en restaurant.

Uitgebreide menukaart

Five Flavors heeft een vrij uitgebreid en gevarieerd menukaart waar meer dan 100 gerechten op staan. Deze zijn zowel authentiek als vernieuwend en ingestoken in een modern jasje. Elk gerecht wordt met verse ingrediënten en met grote zorg bereid. Geef bij dieetwensen/allergieën en de pittigheid graad wel van tevoren aan bij Five Flavors zodat zij er rekening mee kunnen houden.

Onze ervaring met de gekozen gerechten

We hadden een aantal gerechten van de uitgebreide menukaart gekozen. Het leek ons namelijk erg leuk om een soort Indiase tapas op onze tafel te willen hebben. De gerechten die we hadden besteld, werden een voor een naar onze tafel gebracht. Ze zagen bij elkaar geweldig en kleurrijk uit. In de tussentijd genoten we van onze heerlijke Indiase drankje ‘Mango Lassi’. Dit was gemaakt van de echte Indiase mango en yoghurt.

De gefrituurde Indiase hapjes

We begonnen als eerste met de gefrituurde Indiase hapjes (Samosa, Aloo Tikki, Prawn Pakoda en Onion Bahji). Het viel ons op dat de gefrituurde hapjes totaal niet vettig waren en dat vonden we erg fijn.  Ze waren krokant met een heerlijke vulling van binnen. We kregen bij onze gefrituurde hapjes 6 soorten dipsauzen/sambals erbij geserveerd. En deze smaken daar heel goed bij.

‘Onion bahji’, krokante uienbeignet met kikkererwtenbeslag was heel apart van smaak maar wel smaakvol en heerlijk. Ook de ‘samosa’ en ‘aloo tikki’ waren lekker. Deze waren gemaakt van een mengsel van aardappelen, doperwten en kerriekruiden. Het verschil was dat de ‘samosa’ een driehoekig gefrituurde deegpakketje was, terwijl ‘aloo tikki’ een gefrituurde aardappelkoekje was. Wat we ook lekker vonden, was de ‘prawn pakoda’. Dit was een gefrituurde gekruide grote garnalen beignet.

Garnalen- en vlees gerechten

De ‘butter chicken’ was heerlijk gekruid, boterzacht en romig van smaak. Het smaakte heel erg goed met naan of rijst. We konden met naan zo lekker in de butter chicken’s tomatensaus indopen. De naan werd door Five Flavors zelf vers gemaakt in de kleioven. We hadden tot nu toe nergens anders zo lekker naanbrood gegeten als bij Five Flavors. We proefden hier echt duidelijk de versheid en de zachte binnenkant van de naan.

De ‘chicken tandoori’ was gemarineerd met yoghurt en Indiase kruiden. Daarna was het bereid in een kleioven. We proefden bij de eerste hap gelijk de malsheid van het kippenvlees en licht gekruid aan de buitenkant.

De ‘king prawn grill’ werd geserveerd op een soort grill schaal. We hoorden de knetterende geluiden van de gamba’s die gegrild werden. Daarnaast kwam er ook behoorlijk veel stoom vanaf. Alleen er naar te kijken was al entertainend voor ons.

Verder hadden we ook de ‘seekh kebab lamb’. Dit was een iets pittige gemarineerde lamb kebab stukjes.  We vonden het pittig gekruid maar wel lekker.

Groente gerechten, salade en soep

Er zijn genoeg keuzes in vegetarische gerechten. We kozen voor de vegetarische groentesoep, ‘palak paneer’ en ‘aloo gobi’. Palak paneer bestaat voornamelijk uit spinazie en Indiase kaas Paneer. Het was heerlijk smeuiig. De aloo gobi was gemaakt van bloemkool, aardappelen en Indiase kruiden. Dit was een lekkere combinatie. Natuurlijk hoorde ook een simpele salade erbij van komkommer en tomaten.

Spaarkaartsysteem voor een gratis maaltijd

Five Flavors heeft een spaarkaartsysteem in het leven geroepen om klanten aan zich te binden. Klanten kunnen bij besteding van meer dan 10 euro een stempel op hun spaarkaart krijgen. Je kan als het ware sparen voor een gratis maaltijd. Dus bij een volle spaarkaart van 10 stempels kan je een gratis maaltijd naar keuze krijgen.

Terugblik

Five Flavors is inderdaad een verborgen parel van Voorburg. Een menukaart waar meer dan 100 gerechten op staan. Elk gerecht wordt met verse ingrediënten en met grote zorg bereid. Dit was duidelijk te merken aan de gerechten die we voorgeschoteld kregen. Het was heerlijk, kleurrijk en een explosie aan smaken. We hadden de bediening als vriendelijk ervaren en we voelden ons thuis daar. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Een echte aanrader dus!

Five Flavors

Monseigneur van Steelaan 217

2273 EM Voorburg

Website: www.fiveflavors.nl

 

 

    Leave a Reply