Hotspots recensie Restaurants Rotterdam Travel

Diego’s Burger introduceert de stoere High Slider

11 mei 2022

Diego’s Burger introduceert de stoere High Slider. Chef Diego Buik staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties. Hij heeft in 2015 de prijs gewonnen van de “Beste Burger van Rotterdam”, maar ook het record gevestigd van de “Duurste Hamburger ter wereld” in 2017. Echt een buitengewoon prestatie. Deze hamburger was gemaakt van bladgoud, kaviaar en kreeft. Het had een prijskaartje van maar liefst 2050 euro en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Riyad in Saoedi-Arabië gehaald. Nu heeft hij een eigen restaurant in Rotterdam waar hij zijn nieuwe concept High Slider met een glas champagne introduceert. Wil je weten wat de High Slider is? Lees dan verder.

Diego’s Burger

Ik ken Diego’s Burger van de foodhallen Scheveningen. Tijdens Corona pandemie heeft hij dat afgestoten en is hij een nieuw restaurant in Rotterdam begonnen. Het restaurant bestaat nu al drie jaar. Hij heeft zijn restaurant vanwege Corona maatregelen eerder moeten sluiten, maar dit jaar is het weer open. Het restaurant Diego’s Burger is vernoemd naar de eigenaar chef Diego Buik. Hij is ook het brein van zijn meesterwerken, zijn creatieve culinaire burgers. Het restaurant is ingericht in een meer funky streetstyle uitstraling en dit past heel goed bij de stoere High Slider.

De High Slider als stoere tegenhanger van een High Tea

Chef Diego Buik omschrijft zijn nieuw concept als een opwindende culinaire tegenhanger van een High Tea. Wat houdt een High Slider nou in? Chef Diego heeft 3 heerlijke malse sliders (kleine burgers) ontwikkeld die perfect passen bij de champagne van wijnhuis Perrier-Jouët. De champagne heeft een fruitige smaak met bubbels die heel goed samengaan met de umami smaken van de burgers.

Tijdens de High Slider worden de drie sliders (kleine burgers) op een stoere etagère geserveerd. De 3 sliders bestaan uit een sappige beef slider, een krokante kip slider en een veganistische variant. En dat combineer je met een heerlijk glas champagne.

Diego’s bier

Begin dit jaar heeft Diego’s burger eigen bier laten brouwen in samenwerking met de brouwerij Noordt in Rotterdam. Dit was een jarenlang droom van chef Diego Buik geweest om een eigen bier te hebben. En dit jaar is zijn droom van een eigen bier uitgekomen. Diego’s bier is een blond verfrissend biertje en heerlijk voor op een terrasje. Het heeft qua smaak wat meer karakter en doet meer denken aan de smaak van een IPA bier (Indian Pale Ale).

Terugblik

Ik heb de High Slider met de drie sliders (kleine burgers) uitgeprobeerd en ik vond ze werkelijk heerlijk. De smaken van deze sliders waren mooi in balans. Daarnaast vond ik de sliders lekker in combinatie met een glas champagne. Probeer ook hun eigen Diego’s bier. Diego’s Burgers is absoluut een aanrader. Ga zeker langs als je daar in de buurt bent.

Meer info:

Diego’s Burger

Posthumalaan 13

3072 AG  Rotterdam

Website: Diego’s Burgers

    Leave a Reply