Den Haag Hotspots recensie Restaurants

Churrasco’s is barbecueën op z’n Portugees

12 juni 2021

Churrasco’s is barbecueën op z’n Portugees. Dit is ook de vertaling ervan. Het concept van dit restaurant is dan ook kip barbecueën op z’n Portugees. Wat goed om te weten is dat zij alleen halal kip hebben. Voor mij maakt het eigenlijk niet zoveel uit of het wel of geen halal is maar wel voor de mensen die daar waarde aan hechten. Ik ging bij Churrasco’s langs om hun kip specialiteiten en sauzen uit te proberen. Lees verder mijn verhaal.

Churrasco’s

Churrasco’s is gevestigd aan de Cartesiusstraat 227 in Den Haag. De naam Churrasco’s betekent in het Portugees barbecue. Daarom richt het restaurant zich ook op barbecueën op houtskool met alleen halal kip. Ik hou zelf van barbecue en ik vind de houtskool smaak op mijn kip wel lekker. Als ik dit proef, dan denk ik weer terug aan barbecueën tijdens de zomermaanden.

Het restaurant bestaat al paar maanden. Toen de Corona maatregelen versoepeld werden om weer in een restaurant te mogen eten, ging ik natuurlijk langs bij Churrasco’s.

BBQ kip diner

Ik ging voor de complete BBQ kip diner. Om echt een BBQ gevoel te hebben, moet mijn eten wel proeven naar houtskool smaak. En dat was ook in dit geval. Ik vond de wings op een spiesje lekker met hun zelfgemaakte piri piri saus erover heen. Deze saus maakt het toch af. De boneless chicken was ook heerlijk met hun homemade knoflook en limoen saus. De bijgerechten zoals gegrilde maiskolf, koolsalade, Portugese rijst en meer waren lekker erbij. Wat ik wel minder vond was de halve kip. Het vlees was droog. En dit komt doordat de kip in tweeën worden gesplitst en vervolgens op de houtskool. Daardoor werd het vlees droog. Het beste is om gewoon hele kip te barbecueën en daarna pas in tweeën te delen. Het vlees blijft daardoor zacht en sappig. Afgezien van de halve kip was de rest wel lekker.

 

Als je van BBQ en kip houdt, ga dan zeker langs bij Churrasco’s.

 

Churrasco’s

Cartesiusstraat 227

2562 SH  Den Haag

Website: Churrasco’s 

 

    Leave a Reply