Den Haag Hotspots

Appeltje Eitje met een groot keuze aan vega(n) opties

5 augustus 2020

Appeltje Eitje is een gezellige lunchroom met een huiselijke sfeer in het Zeeheldenkwartier. Je kan daar terecht voor ontbijt, brunch en lunch. Ze hebben een uitgebreid menu met ook vega(n) opties. Je kan kiezen uit huisgemaakte taarten, broodjes, salades, soepen, sapjes en meer.

Appeltje Eitje aan de Prins Hendrikstraat

Kennismaking

Appeltje Eitje buiten terras

Buiten terras

Nigel Croes is al 4 jaar eigenaar van Appeltje Eitje. Hij heeft Appeltje Eitje van zijn voormalige werkgever overgenomen. De eigenaar van nu, heeft de naam Appeltje Eitje behouden omdat hij het een leuke naam vond. Momenteel heeft hij 2 Appeltje Eitje vestigingen aan zowel de Prins Hendrikstraat als de Keizerstraat.

Pietje, de mascotte van Appeltje Eitje

Pietje is de zwarte huiskat van Appeltje Eitje en je kan hem af en toe tegenkomen. Hij kan gezellig naast je liggen of even gedag komen zeggen met zijn zacht gemiauw. Pietje wordt door de vaste klanten ook wel gezien als de mascotte van de lunchroom.

Lunch

Appeltje Eitje heeft een uitgebreid menukaart, maar ik was benieuwd naar het meest bestelde gerecht van de klanten. En volgens de bediening bleek dat de pita met de avocado-hummus te zijn. Dus dat werd mijn gerecht. Mijn vriendin koos voor de quesadilla, omdat zij dit al vaker bij Appeltje Eitje had gegeten en het echt lekker vond. Verder kozen we ook een Indiase salade om samen te delen.

Appeltje Eitje lunch

Appeltje Eitje

Terugblik

Ik heb Appeltje Eitje aan de Prins Hendrikstraat als positief ervaren. Het interieur roept een huiselijke sfeer op waar mensen zich prettig bij voelen. En als kattenliefhebber vind ik dat Pietje, de zwarte kater ook het beeld van huiselijkheid compleet maakt. Doordat het in weekend heel vaak druk kan zijn bij Appeltje Eitje, is het toch wel handig om van te voren te reserveren. Ik vind ook heel goed dat er een ruime keuze is aan vega(n) opties. Daarnaast is er ook aan de vis – en vleeseter gedacht. Als je dieetwensen en/of allergieën hebt, dan is het wel verstandig om dit van te voren aan te geven. Zelf heb ik het eten als kleurrijk en heerlijk ervaren. Daarnaast zijn de gerechten ook zelf bedacht door Appeltje Eitje. Verder vond ik de bediening vriendelijk. Ik kan wel begrijpen waarom klanten blijven terugkeren, want dat zou ik namelijk ook doen.

Appeltje Eitje heeft twee locaties: Prins Hendrikstraat 69 in Den Haag en Keizerstraat 124 in Scheveningen. Website: Appeltje Eitje .

    Leave a Reply