Hotspots recensie Restaurants Rotterdam

Cocktails by Ayla en Mediterraanse share dining

21 juli 2021

Cocktails by Ayla en Mediterraanse share dining. Op donderdag 8 juli vond de lancering van Cocktails by Ayla plaats in het restaurant Ayla aan het kruisplein 153 in Rotterdam en ik mocht daar aanwezig zijn. Ze hebben een eigen lijn van Cocktails by Ayla met 6 unieke cocktails voor thuisgebruik en horeca ontwikkeld. Dit is bedoeld zodat je met diezelfde kwaliteit van cocktails bij Ayla ook thuis of ergens anders kan drinken. Ik maakte kennis met de 6 cocktails van Cocktails by Ayla en hun Mediterraanse share dining concept. Lees verder.

Ayla

Kennismaking

Ayla is dit jaar overgenomen door de bekende Horeca ondernemer Herman Hell. De nieuwe eigenaar omschrijft Ayla als een plek waar de werelden samenkomen. En dat dit niet alleen voor Ayla geldt maar voor het hele gebied waar ook Ayla zich in bevindt. Daarom omarmen ze de Kruiskade met alle culturen van smaken, kleuren en religies bij elkaar. Deze invloeden zie je vervolgens weer terug in het eten en cocktails van Ayla.

De naam Ayla en interieur

De nieuwe eigenaar heeft de naam Ayla behouden maar ook het concept en het interieur. Restaurant manager Michelle geeft een korte uitleg hierover, ” Ayla is een goede naam, catchy, helder en het klinkt Mediterraans. Het is een goede brandingsnaam waar we mee kunnen en met het doel om de naam groter en bekender te maken. In maart dit jaar waren wij begonnen met take aways.  We hadden gekeken van wat werkte en wat er nog gedaan moesten worden. Op deze manier konden we stapje voor stapje doen en daaraan bouwen. Nu zijn we helemaal open. We willen mensen en eten met elkaar verbinden. De tafels hebben we bijvoorbeeld zo ingericht dat je gemengd met anderen kunt eten en dat het niet beperkt is met alleen jouw geliefde. Het doel is om anderen tijdens het eten te ontmoeten.”

 

Mediterraanse share dining concept

Waarom share dining en geen tapas? Tapas is alleen gericht op de Spaanse keuken en dat is bij Ayla niet. Het bestrijkt een veel grotere gebied van de Middellandse zee, aldus de restaurant manager Michelle. Ze hebben zich laten inspireren op alle keukens rondom de Middellandse Zee en dan is een Mediterraanse share dining concept meer van toepassing op Ayla. Met share dining kan je de kleine gerechten met anderen delen. Dit versterkt dan ook het gevoel van saamhorigheid en een thuisgevoel en dat is wat bij Ayla ook om draait. Om juist een plek te zijn waar de werelden samenkomen en hun eten en mensen met elkaar te laten verbinden. Ik had hun eten uitgeprobeerd en ik vond ze werkelijk heerlijk. De cocktails passen ook heel goed bij het eten. Dus ik vind dat zij daar wel in geslaagd zijn.

Cocktails by Ayla

Allan Brown is hun hoofdbartender en heeft op 10 februari de Bartender Awards Rotterdam 2020 met zijn cocktail Italian Job gewonnen. Deze overwinning heeft daarna tot een eigen lijn van Cocktails by Ayla geleid. Allan Brown heeft de 6 cocktails speciaal voor thuisgebruikers en andere horeca ondernemers ontwikkeld. Dit is in samenwerking met zijn team en de keuken geweest.

De kwaliteit en de smaken van de cocktails worden geïnspireerd door hun mediterrane keuken en deze brengen ze naar hun gasten toe. De bartenders staan dus altijd in directe verbinding met de keuken en worden daardoor steeds geïnspireerd om een cocktail te bereiden die bij een gerecht horen. Juist diezelfde kwaliteit willen ze ook meegeven aan de thuiscocktails en daarnaast ook voor de horeca ondernemers. Dit betekent dat je Ayla’s cocktails ook thuis of ergens kan drinken. Hoe geweldig is dat!  Hun cocktails zijn klassiekers met een twist. De Arabian spice is bijvoorbeeld helemaal geïnspireerd op hun keuken. Bij alle 6 thuiscocktails van Cocktails by Ayla proef je de essenties van cocktails die ook in het restaurant Ayla worden geserveerd.

 

Waarom bij Ayla?

Het restaurant Ayla heeft een gezellig, sfeervol en een grote buitenterras gecreëerd waar mensen kunnen borrelen met elkaar. Daarnaast kunnen mensen bij Ayla genieten van de vele heerlijke kleine Mediterraanse gerechten die ze met elkaar kunnen delen. Wat Ayla ook doet is hun eten laten verbinden met het cocktail cultuur door lekkere cocktails te bedenken die heel goed bij hun eten passen.  Het personeel is vriendelijk, behulpzaam en adviseren je bij de keuze van je eten en cocktail. Verder hebben ze hun tafels en stoelen ook ingericht dat mensen juist bij elkaar gaan zitten. Zo kunnen ze op die manier met elkaar kennismaken. En dat is wat Ayla wil om juist mensen een welkom en thuisgevoel te geven. Tenslotte hun eigen lijn van Cocktails by Ayla die je zeker moet uitproberen met elk hun eigen unieke smaken. Ayla is een aanrader!

 

 

 

    Leave a Reply