Hotspots recensie Travel

Roladin Bakery & Café is nu ook in Nederland

17 april 2022
Kleurrijke heerlijkheden bij Roladin

Roladin Bakery & Café is nu ook in Nederland. De eerste Israëlische franchise onderneming heeft zich gevestigd in Nederland. En aangezien Nederland bij Europa hoort, dus ook in Europa. Dat maakt het wel bijzonder toch ! Je kan Roladin vinden in the Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Roladin is zowel een bakkerij als een café. Het heeft een uitgebreide assortiment van onder ander super mooie versierde donuts en croissants. En ze zijn ook nog lekker. Roladin heeft ook iets unieks in hun assortiment. Je kent de pretzel toch. Dit is een zoute krakeling en Roladin heeft van het pretzel deeg een broodvariant van gemaakt. Het pretzelbroodje met de toppingen is echt een geweldig lekker combinatie. Verder heb ik ook nog een aantal producten uitgeprobeerd. Wil je hierover meer weten, lees dan verder mijn blog.

Roladin Bakery & Café

Roladin Bakery & Café is de grootste bakkerij keten in Israël met 78 locaties. Sommige locaties zijn nog eigendom van de Roladin oprichters Hakak, terwijl andere locaties van de franchise ondernemers zijn. En nu is er eentje buiten Israël. De eerste Roladin Bakery & Café in heel Europa. En Nederland valt onder Europa. Dus we hebben de eerste Roladin Bakery & Café in Nederland. Je kan de Roladin Bakery & Café in the Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam vinden.

Een uitgebreide assortiment

Donuts

De donuts zien er prachtig en kleurrijk uit bij Roladin. Je kan ook wel goed zien dat ze veel aandacht besteden aan de decoraties van de donuts zelf. Wat ik ook erg leuk vind is dat ze een grote keuze hebben aan diverse donuts. Je weet gewoon niet wat je moet kiezen. De bakkerij heeft ook iets extra toegevoegd aan de donuts en dat is een pipetje met vloeistof.  Als je het pipetje met vloeistof erin knijpt, dan vermengt de vloeistof met de inhoud van de donut binnenin. Dat is om je smaakbeleving te verdiepen. En de smaak en de kleur van de vloeistof verschilt ook elke keer bij de smaak van de donut zelf.

Mijn 3 keuzes donuts

Ik heb gekozen voor 3 soorten donuts bij Roladin. Als eerst koos ik voor de ‘Pistachio’ donut in een lichtgroene kleur met mascarpone- en chantilly room en blauwe bessen. En daar hoort ook een pipetje met zwarte bessen erbij. Ik vond de smaak van de pistache vulling heel goed passen bij de zwarte bessen vloeistof.

Mijn tweede keuze donut was ‘Ispahan’. Ik vond de donut met de roze kleur heel schattig uitzien. Het was versierd met krokante eetbare parels en de vulling was van mascarpone- en chantilly room.  De vloeistof in het pipetje was van frambozenlychee en rozenwater.

Als laatste koos ik voor de ‘Pure Vanilla’ donut. Het heeft een laagje witte kleur versierd met krokante parels en gekarameliseerde pecans. De vulling van de donuts waren van vanille room en chantilly room. Ik vond de donut zo elegant uitzien met de witte parels. Het zag eruit als een juweel. De bijbehorende vloeistof in het pipetje was van witte chocolade met vanille. Ik vond de 3 mooie donuts echt lekker. En ze waren zo zacht en vers van smaak. Ik vond de toevoeging van het pipetje met de vloeistof perfect bij de vulling van elk donut passen.

 

Luxe croissants

Ook de croissants zijn aan de buitenkant mooi versierd met elk een andere kleur en vulling bij Roladin. Ik heb gekozen voor 2 soorten croissants. Deze zijn Pistachio croissant en Dulcey Pecan croissant.

Mijn Pistachio croissant heeft een pistache vulling met mascarpone room. Bovenop de croissant zag je pistache stukjes en frambozen parels. Het zag er feestelijk uit. De tweede croissant Dulcey Pecan bestond uit chocolade met pecans en een vulling van chocolade ganache.

Ik vond beide croissants heerlijk. En je proefde de versheid van de croissants. De smaken van het glazuur en de vulling van elk croissant pasten heel goed erbij.

Pretzelbrood

Je kent een pretzel toch. Dit is een hartige krokante krakeling met grote zoutkorrels aan de buitenkant. En het leuke hiervan is dat Roladin iets creatiefs op heeft bedacht. Ze hebben van het pretzel deeg een broodje gemaakt in plaats van een krakeling vorm. Met als resultaat een pretzelbroodje. Uit nieuwsgierigheid had ik het pretzelbroodje met een aantal toppings uitgeprobeerd. Deze toppingen zijn brie, frambozen jam, rucola en pecan. Ik was verrast van de combinatie van smaken bij Roladin. Het was absoluut lekker.

Foccacia sandwiches met diverse toppingen

Bij de bakkerij Roladin kan je ook terecht voor hun vers bereidde foccacia met diverse toppingen. Foccacia is Italiaans platbrood. Ik koos voor foccacia met tonijn en foccacia met gegrilde groenten. De foccacia broden met de toppingen waren heerlijk van smaak. Je proefde de versheid, de lichte krokantheid van foccacia aan de buitenkant en de zachtheid van binnen. De bijbehorende toppingen van de 2 foccacia broodjes maken de smaakbeleving af. Ze waren heerlijk.

Diversen

Roladin Bakery heeft ook andere hartigheden en zoetigheden maar die heb ik niet uitgeprobeerd.

Cocktails en andere alcoholische drankjes

Verder heeft Roladin Café ook een kleine cocktailkaart, wijnen, champagnes en andere alcoholische drankjes. Ze hebben ook niet-alcoholische drankjes. Ik heb zelf twee cocktails uitgeprobeerd. Het was wel iets minder van wat ik normaal gewend ben van een cocktail bij een cocktailbar. Ze mogen meer aandacht besteden aan de decoratie van een cocktail.

Terugblik

Ik vind mijn ervaring bij Roladin Bakery & Café echt een geweldige ervaring als het gaat om donuts, croissants, pretzelbroodje en foccacia sandwiches met toppingen. Roladin Bakery & Café is een absolute aanrader!

Roladin Bakery & Café

in het Westfield Mall of the Netherlands

Kornoelje 125

2262 AX  in Leidschendam

Website: Roladin Bakery & Café

 

    Leave a Reply