Delft Hotspots

Kruydt voor Thuis met de specialiteiten menu box

15 april 2021

Kruydt voor Thuis met de specialiteiten menu box. Het restaurant Kruydt staat in Delft al bekend om hun kwalitatief hoogwaardig en culinaire gerechten. Nu hebben ze ook een Kruydt voor thuis specialiteiten menu box die je bij ze kan bestellen.

Mijn vriendin en ik gingen de Kruydt’s specialiteiten menu box met de fles bubbels uitproberen. Het is echt heel eenvoudig om thuis zelf chefwaardige gerechten met Kruydt voor Thuis specialiteiten menu box in elkaar te zetten. Wil je weten wat onze ervaring met deze box is ?. Lees dan verder.

Kruydt voor Thuis met de specialiteiten menu box

Restaurant Kruydt zit aan de Paardenmarkt 1 in Delft. Het biedt sinds kort een culinaire 3-gangen menu box aan voor thuis uit eten voor € 39,95 per persoon. Extra gang kost € 10 per persoon. De thuismenu box is alleen verkrijgbaar vanaf vrijdag tot en met zondag. Doordat het 3-gangen thuis menu seizoensafhankelijk kan zijn, kan je op hun site bekijken welk menu ze op dat moment hebben.

Het culinaire 4-gangen thuismenu (met een optioneel tussengerecht)

Voorgerecht

Als eerste beginnen we met het voorgerecht. We kunnen op het instructieblad lezen welke genummerde items we moeten hebben. Daarna laat de instructievideo ons zien hoe we een voorgerecht in elkaar moeten zetten. Het is echt een kwestie van nadoen. Heel simpel dus!. Het voorgerecht bestaat uit tartaar van corvina met ponzu mayonaise, radijs, appel, ingelegde gember, komkommer, vinaigrette van wortel en gele curry. Wat een kleurrijk en oogstrelend gerecht is dat!.

De combinatie van de ingrediënten en de spannende textuur zorgen voor een explosie van smaken. De romige tartaar smelt bijna op onze tong. De ingelegde gember met komkommer ervaren we als licht zurig frisse smaak met een crunchy bite. De Yuzu parels zijn zeer bijzonder. Deze zijn knapperig en tegelijkertijd ook vloeibaar in de mond. De smaak yuzu kunnen we meer omschrijven als de smaak van een citroen maar dan wel licht en minder scherp. Het voorgerecht heeft bij ons zeker een heerlijke toon voor de rest van het menu gezet.

Tussengerecht

Het volgende tussengerecht (optionele extra gang) is Peking kwartel met 5-spice kruiden, krokant boutje, mais, gemarineerde beukenzwam/bosui en hoisin. Dit gerecht smaakt werkelijk waanzinnig. De mais en beukenzwam zorgen voor een mooie tegenhanger in de structuurbalans van de kwartel en krokant boutje. Het vlees van de kwartel is sappig en bijzonder van smaak. De saus van hoisin maakt het compleet doordat het alle smaken met elkaar verbindt.

Het gerecht heeft daardoor zoveel umami in zich dat we ons enorm verheugen op de volgend gang. Het woord “umami” is Japans en betekent “heerlijke smaak”. Deze heerlijke smaak moet je opvatten als de ideale hartige smaak.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht Black Angus schouderhaas met groene asperge, doperwten carbonara, aardappel savarin, romanesco, crème van bloemkool en vadouvan jus van gerookte sjalot. Wat ook heel fijn is dat het vlees al voorgegaard is door Kruydt. We hebben binnen een vrij korte tijd een indrukwekkend gerecht op onze bord in elkaar gezet. De volle smaak van de malse Black Angus wordt in balans gebracht door de aardse en romige doperwten, creme van bloemkool en romanesco en de neutrale van de aardappel savarin. Echt fantastisch!

Na al deze hartige smaken zijn we heel erg benieuwd naar de zoete afsluiter.

Dessert en friandises

IJs van vanille en roze peper moet wel van te voren in de vriezer worden gedaan. Dit zijn wij echter vergeten te doen. Onze desserts zien er daardoor wel iets anders uit dan wat het volgens de instructie video normaal horen te zijn. We hebben namelijk friandises (lolly van mango en truffel van steranijs) bij onze desserts gedaan. Friandises zijn bedoeld als kleine zoete hapjes voor bij de koffie of thee.

Kruydt’s aardbeien Romanoff dessert is net als de rest van het menu oogstrelend, kleurrijk en een waar feestje in onze mond. Dit dessert bestaat uit aardbeien cremeux, yoghurt hangop, merengue van blauwe bes, roomijs van vanille en roze peper en basilicum sabayon. De aardbeien cremeux in de vorm van een donut is zijdezacht met een zeer romige smaak. In het midden van de aardbeien cremeux liggen de aardbeien coulis met de verse stukjes zoete aardbeien. Deze passen heel goed bij de zachtheid en de lichte pittigheid van de vanille roomijs met roze peper. Al was het ijs van ons meer vloeibaar geworden dan van een stevige vorm. Dat doet natuurlijk niks af van de smaak die bij het dessert hoort. Verder past de frisse basilicum sabayon er perfect bij.

Terugblik

We hebben enorm genoten van zowel de voorbereidingen, het opmaak van de borden als ook het eten. De bijzondere en aparte smaakcombinaties en de creatieve verfijning van de gerechten zijn gewoonweg subliem. Een uitgebreid menu dat verspreid is over overzichtelijke bakjes en doosjes met een handig nummersysteem maakt het mogelijk om een chefwaardig 4-gangen menu thuis zelf klaar te maken. De verschillende gangen zorgen ervoor dat we de tijd nemen om hier lekker van te genieten met een glaasje bubbels. Door de professionele opmaak met behulp van de video instructie wordt er als het ware een restaurant beleving gecreëerd.

Het is een zeer smakelijk en geweldig alternatief voor uit eten te gaan en zeker om nieuwe smaakcombinaties te ontdekken. Kruydt voor thuis menu box is een absolute culinaire aanrader! Meer info over -> Kruydt voor Thuis specialiteiten menu box 

    Leave a Reply