Amsterdam Hotspots recensie Travel Vegan Vegetarisch

Het TapasTheater in Amsterdam

1 december 2022

Het TapasTheater in Amsterdam. Ken je het TapasTheater in Amsterdam al? Ik heb het voor het eerst mogen meemaken. En ik kan je alvast zeggen dat het TapasTheater een super leuke concept heeft. Je kan namelijk theater met tapas combineren. Wat ik zelf heel erg leuk vind, is dat je tapas uit de muur kan halen. Lees verder voor mijn ervaring.

Het TapasTheater in Amsterdam

Het TapasTheater ziet er van binnen gezellig en sfeervol uit. Wat gelijk bij mij opvalt is de Tapas muur waar je tapas uit de muur kan halen. Ik word daar heel blij van. Verder vinden de voorstellingen in de kelder plaats. Er zijn tot nu toe 4 zalen waarbij de 4e zaal nog niet in gebruik is.

Mijn ervaring met hun theater

In TapasTheater kan je theater combineren met uit eten gaan. Als je naar hun site gaat, dan zie je hun maandprogramma met diverse data en voorstellingen van artiesten. De voorstellingen hebben verschillende genres, van cabaret tot musical en van muziek tot toneel. Tevens wisselt het programma om de 2 weken. Daardoor blijft het programma gevarieerd. Wat heel erg goed is!

Hoe werkt het? Je kiest een datum en tijdstip uit van de voorstellingen die jou het meest aanspreken. Er wordt op een avond maximaal 3 voorstellingen gespeeld. Je kan dan 2 of 3 voorstellingen kiezen. Elk voorstelling duurt slechts 2o minuten. Wanneer een voorstelling gaat beginnen dan wordt jouw naam samen met die van anderen van te voren opgeroepen door een medewerker. Ik vind het trouwens heel fijn dat ze op die manier doen. Anders had ik mijn voorstelling echt wel gemist. Als de groep compleet was, dan werden we begeleid naar de zaal voor de voorstelling.

Mijn ervaring met de 2 voorstellingen was erg positief. Het was heel leuk gedaan en gewoonweg grappig. Ook vind ik de tijdsduur van 20 minuten van een voorstelling precies goed.Β  Het was niet te lang en niet te kort maar juist genoeg om de aandacht van de mensen vast te houden.

Tapas uit de muur en mijn ervaring met hun tapas

Als je theater wilt combineren met tapas, dan is het beste om een tafeltje van te voren te reserveren bij het TapasTheater. Je kan voor, tussen en/of na de voorstellingen tapas uit de muur halen. De munten voor de Tapas muur kan je kopen bij de bar. Een tapas gerechtje kost 6,75 euro. Drie tapas gerechtjes zijn gelijk aan 1 hoofdmaaltijd. De 9 tapas gerechtjes zijn vegetarisch maar ook veganistisch uitgezonderd de kippasteitje. Je kan hun menu op de site bekijken. Ze worden dagelijks vers bereid door chef Sabine Sluis en haar team. In het begin van de avond is de Tapas muur vol met tapas gerechtjes. Dus dan heb je volop keuze. Maar je merkt dat de mensen de tapas gerechtjes lekker vinden waardoor de Tapas muur steeds bijgevuld moest worden.

Ik vond ze zelf ook heerlijk. De 5 tapas gerechtjes had ik gedeeld met een vriend. Tapas is ook bedoeld om te delen met anderen. En de 5 tapas gerechtjes waren voor ons genoeg. De pompoensoep kan je niet uit de Tapas muur halen. Dit moet je van te voren aangeven bij de medewerker. Natuurlijk kan je ook andere hapjes en zoetigheden bestellen. Probeer ook hun lekkere cocktails uit. Ik vind zelf hun cocktail “Tapastheater” erg lekker.

Als je een hele leuke avond wilt hebben, dan is het TapasTheater een aanrader.

Voor meer info:

Het TapasTheater

Andreas Bonnstraat 40-H

1091 BAΒ  Amsterdam

Website: Het Tapas Theater

    Leave a Reply