Den Haag Hotspots recensie Restaurants Travel Vegan Vegetarisch

Plantbased eten bij de brasserie Amare is top

8 juli 2022

Amare is de plek voor echt heerlijk plantbased eten. Ken je de brasserie Amare al? Het is een gezellig, klein en mooi ingericht restaurant in het cultuurpaleis Amare. Zowel het restaurant als het cultuurpaleis hebben dezelfde naam Amare. Ik heb een try out theatermenu nog voor 1 juli uitgeprobeerd. Toen kon je nog naast plantbased gerechten ook genieten van vis of vlees. Sinds 1 juli serveert het restaurant alleen maar plantbased gerechten. Wil je meer weten over mijn ervaring, lees dan verder.

Plantbased eten bij de brasserie Amare

Het restaurant Amare serveert sinds 1 juli alleen maar plantbased gerechten. Je kan een gerecht kiezen uit hun a la carte menu of hun samengestelde theatermenu. Dit bestaat uit een plantbased 3-gangen diner voor een vast bedrag van 37,50 euro. Het theatermenu is in het leven geroepen voor de theaterbezoekers die nog voor de voorstelling willen dineren. Ze moeten dan wel van te voren reserveren zodat ze op de dag van de voorstelling de gerechten binnen een bepaalde tijdsbestek krijgen en op tijd naar hun voorstelling kunnen gaan.

Een echte vleeseter zal hun vegan vlees zeker waarderen

De plantbased gerechten zijn niet alleen verrassend lekker maar ook mooi gepresenteerd. Ik vind dat de gerechten van hoog kwaliteit zijn. Zelfs het vegan vlees die ik heb uitgeprobeerd komt ook heel erg dicht bij echt vlees qua smaak en structuur. Wat ik leuk vind is dat Amare hoge eisen stelt aan hun vegan vlees en dat proef je ook. Ze hebben nog geen echte vegan vis gevonden dat aan hun eisen voldoet maar dat komt nog wel. Wist je dat hun jus gemaakt is van 13 groentes? Dat is echt bijzonder en ik vind dat de jus heerlijk smaakt bij het vegan vlees. Ik denk zelfs dat een echte vleeseter hun vegan vlees wel lekker zullen vinden.

De gerechten zijn bedacht en bereid door hun chef-kok Nick ten Hagen onder toeziend oog van sterrenchef Vincent van der Zalm. De laatste is een van de 4 eigenaren van de brasserie Amare. Missie van Amare is de culinaire verwachtingen van plantbased koken overtreffen.  En ik vind dat ze daar wel in zijn geslaagd. We kunnen dus nog meer van Brasserie Amare verwachten. Het is echt een aanrader! Ga zeker langs als je echt heerlijk plantbased gerechten wilt eten.

Voor meer info:

Brasserie Amare

Spuiplein 150

2511 DG  Den Haag

Website: Brasserie Amare

    Leave a Reply