Recepten Vegetarisch

Maisribbetjes BBQ Remia

25 december 2023

Maisribbetjes BBQ Remia. Deze zijn heerlijke vega snacks en heel makkelijk te maken. Als kind was ik gek op verse maiskolf en dat is met volwassen zijn nog steeds zo gebleven. Dus ik bereid dan het liefst met verse maiskolf maar je kan het ook kant en klaar kopen. En als je helemaal makkelijk wilt doen, dan kan je zelfs kant en klare maisribbetjes kopen.

Alleen het probleem is dat niet alle supermarkten de kant en klare maisribbetjes verkopen. Dan ben je toch weer aangewezen op je eigen snijwerk om van een maiskolf meerdere maisribbetjes te maken. Het is echt niet moeilijk en het is ook zo gebeurd. De verse maiskolf halveer ik eerst horizontaal in 2 gelijke helften. Vervolgens halveer ik elk deel verticaal in de lengte. In totaal heb je dan 4 stuks maisribbetjes. Als marinade voor de maisribbetjes heb ik de Remia Black Jack smokey BBQ saus gebruikt. Ik lak dan alleen de bovenkant van een maisribbetje met de marinade. Waarom Remia Black Jack smokey BBQ saus? De Black Jack is een stevige barbecue saus met een unieke kruidenmix. Je proeft duidelijk de authentieke rooksmaak van Hickory Wood. Je kan ze barbecueën, grillen met een speciale grillpan of gewoon in de oven doen. Probeer het uit!

Maisribbetjes BBQ Remia

Porties 8 stuks

Ingrediënten
  

 • 2 stuks maiskolven
 • 3 el Black Jack smokey BBQ
 • 3 takjes fijngehakte peterselie

Instructies
 

 • Halveer de maiskolf horizontaal in 2 gelijke helften. Vervolgens halveer je elke helft verticaal in de lengte. Je krijgt dan in totaal 4 stuks. Dit doe je hetzelfde met de andere maiskolf. Met 2 maiskolven kan je 8 maisribbetjes maken.
 • Smeer Black Jack smokey BB saus met een kwast over de 8 maisribbetjes.
 • 3 opties om de maisribbetjes te bakken.
  1. Ideaal om te bbq
  2. Grillen. Maak gebruik van een grillpan. Keer om de zoveel minuten om totdat ze gebakken zijn.
  3. Oven. 10 min op 200 graden celcius.
 • Als ze gebakken zijn dan strooi je fijngehakte peterselie over de maisribbetjes. Eet smakelijk !

Meer info over Remia, ga naar de website van Remia .

 

 

  Leave a Reply

  Rating recept