Mexicaans eten bij Sabor Sabor. Het is een knus en gezellig restaurant waar je heerlijk authentiek Mexicaans kan eten. Daarnaast hebben ze heerlijke margarita’s. Ik vind hun margarita’s tot nu toe de beste. Je kan een keuze maken uit 8 smaken. Zoals echte Mexicanen vieren zij ook Mexicaanse feestdagen. En Sabor Sabor wil de gasten juist kennis laten maken met de specialiteiten die bij zo’n viering van een feestdag horen. Daarom hebben ze speciale menu samengesteld die elke keer anders is bij een bepaald feestdag. De gasten kunnen dan van te voren reserveren. Momenteel kunnen ze dit doen voor het Onafhankelijkheidsdag menu voor 14 tot en met 18 september. Dit is ter viering van de Onafhankelijksdag Mexico op vrijdag 16 september. Lees meer over mijn ervaring. (English version, scroll down)
Sabor Sabor
Het Mexicaans restaurant Sabor Sabor zit in Rotterdam. Als je binnenloopt dan wordt je hartelijk verwelkomd door de eigenaresse en het personeel. Het restaurant zelf is klein maar wel knus en gezellig. Het is ingericht in hun eigen Mexicaanse stijl. Op de achtergrond hoor je Mexicaanse muziek waardoor je even het gevoel hebt dat je in Mexico bent. Ze hebben een open keuken waar je ze aan het werk kan zien. Ik heb al eerder hun eten geproefd en dat was echt authentiek Mexicaans en zo lekker.
Het Onafhankelijkheidsdag menu
Het Onafhankelijkheidsdag menu bestaat uit een margarita en 4 traditioneel Mexicaanse specialiteiten. Deze zijn tricolor starter, ‘Pozole’, ‘Nogada Chile’ en ‘Bunuelo with Piloncillo’. Wat ik hierover kan zeggen is dat de margarita’s echt super lekker zijn. Dus echt de moeite waard om ze uit te proberen. Het voorgerecht is een tricolor starter. Je krijgt dan een bowl met verschillende nacho’s kleuren maar verschillen ook in smaken. En in het midden vind je huisgemaakte guacamole. Verder kreeg je ook een kleine kommetje met gebakken gemarineerde sprinkhanen. De bedoeling is om guacamole op een nacho te doen en daarbovenop gebakken sprinkhanen. Kan me voorstellen dat het eng kan zijn om ze te proeven. Maar als je ogen dicht doet en proeft, dan kan het smakelijk zijn. Zo heb ik het namelijk gedaan. Nacho is trouwens gemaakt van maismeel.
Verrassend is ‘Ensalada de Nopales’, een Mexicaanse cactus salade. Dit was in de plaats van ‘Pozole’ (stoofpotje). Ik wist niet dat je een cactus kon eten, maar ik vond het lekker. Cactus stukjes waren smaakvol en mals. Wat ik ook erg lekker vond is het hoofdgerecht ‘Nogada Chile’. Het is een gevulde Chileense peper met gekruid vlees. En als saus hebben ze een romige walnootsaus erover heen gedaan. Als finishing touch is het gerecht versierd met granaatappel pitjes en gesneden peterselie. Dit moet je zeker proeven! Als dessert heb ik niet ‘Bunuelo with Piloncillo’ gehad maar een maiscake. En het smaakte heel goed. Het Onafhankelijkheidsdag menu is een tijdelijke menu. Je kan alvast reserveren voor een plekje voor 14 tot en met 18 september. En vier samen met Sabor Sabor de Onafhankelijksdag Mexico. Het is een aanrader! Viva Mexico !
Meer info:
Sabor Sabor
Adrien Mildersstraat 11a
3022 NB Rotterdam
Website: Sabor Sabor
Mexican food at Sabor Sabor
It is a cozy and cozy restaurant where you can eat delicious authentic Mexican food. They also have delicious margaritas. I think their margaritas are the best so far. You can choose from 8 flavors. Like real Mexicans, they also celebrate official holidays. And Sabor Sabor wants to introduce the guests to the specialties that belong to such a celebration. That’s why they have special menus that are different every time on a particular holiday. Guests can book in advance. can they do this for the Independence Day menu for September 14-18. This is to establish Mexico’s Independence Day on Friday, September 16. Read more about my experience.
Sabor Sabor
The Mexican restaurant Sabor Sabor is located in Rotterdam. When you walk in you are welcomed by the owner and staff. The restaurant itself is small but cozy and cosy. It is decorated in their own Mexican style. In the background you can hear Mexican music you even feel like you are bent in Mexico. They have an open kitchen where you can see them at work. I’ve tasted their food before and that was really authentic Mexican and so delicious.
The Independence Day menu
The Independence Day menu consists of a margarita and 4 traditional traditional specialties. These are tricolor starter, ‘Pozole’, Nogada Chile’ and ‘Bunuelo with Piloncillo’. What I can say is that the maritas are really super tasty. So really worth trying them out. The appetizer is a tricolor entree. You get a bowl with different nachos colors but also different flavors. And in the middle you will find homemade guacamole. You also have a small bowl of fried marinated grasshoppers. The idea is to put guacamole on a nacho and fried grasshoppers on top. Can imagine it can be scary to taste them. But if you close your eyes and taste, then it can be tasty. That’s how I did it. By the way, nacho is made from corn flour.
Surprising is ‘Ensalada de Nopales’, a Mexican cactus salad. This was instead of ‘Pozole’ (stew). I didn’t know you could eat a cactus, but I liked it. Cactus bits were flavorful and tender. I also really liked is the ‘Nogada Chile’. It is a stuffed Chilean pepper with spicy meat. And as a sauce they have put a delicious walnut sauce over it. As a finishing touch, the dish is decorated with pomegranate seeds and chopped parsley. You should definitely taste this! For dessert I didn’t have ‘Bunuelo with Piloncillo’ but a corn cake. And it tasted very good. The Independence Day menu is a temporary menu. You can already reserve a spot for 14 to 18 September. And celebrate Independence Day Mexico with Sabor Sabor. It is recommended! Viva Mexico!
No Comments