Haarlem Hotspots Restaurants Rotterdam Travel

Asian streetfood bij Bambu Kitchen & Bar

12 juli 2022

Asian streetfood bij Bambu Kitchen & Bar. Ze hebben twee filialen, namelijk 1 in Haarlem en 1 in Rotterdam. Zelf ging ik naar the Bambu Kitchen & Bar in Rotterdam. Dit is een klein restaurant met een beneden- en boven verdieping en een terrasje buiten . Ze hebben het gezellig en sfeervol ingericht met veel warme kleuren. Bovendien hebben ze een share dining concept waar je een keuze kan maken uit een menu met kleine Asian streetfood items die je ook met anderen kan delen. Tevens kan je ook genieten van hun cocktails. Wil je mijn ervaring met Bambu Kitchen & Bar weten, lees dan verder.

Bambu Kitchen & Bar

Aangezien Bambu Kitchen & Bar een share dining restaurant is, kan je heerlijk Asian streetfood delen met anderen. Daarnaast zijn er genoeg vegetarische opties waaruit je kan kiezen. Wat ik verder ook lekker vind zijn de kleurrijke cocktails met grappige namen zoals ‘painkiller’ en ‘ladyboy’. Deze namen zal ik niet zo snel meer vergeten. Ik vind trouwens  dat de bar een eyecatcher is. Het valt gelijk op zodra je het restaurant binnen loopt. Tevens is het restaurant erg leuk ingericht. Je kan wel zeggen dat ze echt op details hebben gelet. Ik vind dat het restaurant in z’n geheel toch een soort exotisch effect geeft en ook wel sfeervol is.

Asian streetfood share dining menu

Dumpling

Als je net als ik zowel van Aziatische keuken als van streetfood houdt. Dan is Bambu Kitchen & Bar voor jou een hele leuke plek om daar Asian streetfood te gaan eten. Ik heb zelf vier verschillende soorten dumplings uitgeprobeerd. Deze zijn Son Mandu, Veggie Gyoza, Siu Mai en Ha Kau. Wanneer ze nog warm zijn, dan zijn ze echt heerlijk. Als je afvraagt wat dumpling eigenlijk is dan kan ik dit in het kort vertellen. Dumpling bestaat namelijk uit stukjes deeg met een vulling en dit blijft een van mijn favoriete streetfood snack.

Bao

Wat ik ook lekker vind zijn de gestoomde broodjes met vulling. Ze noemen een gestoomde broodje een ‘bao’. Ik heb gekozen voor bao tempé en bao crispy chicken. Deze waren verrassend lekker. Het gestoomde broodje was gemaakt van tapioca meel. Daardoor was het zacht en vers. En dit in combinatie met een heerlijke vulling maakt het echt helemaal af.

Andere gerechten

Vervolgens heb ik een aantal vegetarische opties gekozen. Deze zijn Jackfruit rendang, papadum spicey eggplant en bimi wok. Daarnaast heb ik ook gekozen voor papadum tuna, rendang kroketjes, spicey edamame (groene boontjes), jasmijn rijst, Singapore fried rice. Ik vind de kleine gerechten lekker smaken vooral de Jackfruit rendang en rendang kroketjes. Als laatste 2 heerlijke desserts: mango scropino en spekkoek met zwarte sesam ijs. Ik vind de spekkoek met zwarte sesam ijs meer feestelijk uitzien en ook erg lekker. Spekkoek was zacht en vers gemaakt en goed te combineren met de rest van mijn dessert.

Als ik terugdenk aan mijn gehele ervaring met Bambu Kitchen & Bar. Dan is het absoluut de moeite waard om daar te gaan eten. Ga zeker een keer langs!

Voor meer info:

Bambu Kitchen & Bar

Rotterdam:

Westewagenstraat 56

Haarlem:

Grote Markt 12

Website: Bambu Kitchen & Bar

    Leave a Reply